Un roman care a clonat carduri in SUA, pe raza orasului Miami Beach, retinut de procurorii DIICOT. In urma perchezitiei au fost ridicate 5 autoturisme de lux, in valoare de 840.000 euro

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul DCCO, au efectuat, astazi, 6 mai 2021, un numar de 8 perchezitii domiciliare la locuintele unei persoane suspectate de savarsirea infractiunii de spalare de bani.


In cauza s-a retinut faptul ca, in luna octombrie 2020, autoritatile judiciare din Statele Unite ale Americii au trimis in judecata membrii unei grupari infractionale organizate, din care facea parte si un cetatean roman, grupare specializata in savarsirea de infractiuni informatice, respectiv operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, falsificare de titluri de credit sau instrumente de plata si efectuare de operatiuni financiare in mod fraudulos.

Din cercetarile efectuate de catre autoritatile judiciare din Statele Unite ale Americii a rezultat faptul ca, in perioada martie 2019 – iunie 2020, cetateanul roman impreuna cu ceilalti membri ai gruparii au desfasurat activitati de montare de dispozitive de skimming la ATM-uri de pe raza orasului Miami Beach, extragerea datelor aferente cardurilor bancare, falsificarea instrumentelor de plata si retragerea frauduloasa a sumelor de bani din conturile persoanelor vatamate.

O parte din sumele de bani astfel obtinute au fost transferate de catre suspect pe teritoriul Romaniei, in scopul ascunderii originii ilicite a acestora.

Din cercetarile efectuate in prezenta cauza a rezultat faptul ca suspectul a ascuns provenienta acestor sume de bani, prin incredintarea acestora catre diferite persoane, in scopul utilizarii ulterioare pentru satisfacerea unor nevoi personale si prin achizitionarea, prin interpusi, a unui numar de 5 autoturisme de lux.

In urma perchezitiilor, au fost ridicate cele 5 autoturisme, cu o valoare de aproximativ 840.000 de euro, ce vor fi predate Agentiei Nationale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, precum si 15 telefoane mobile, 3 laptop-uri, o tableta, 3 carduri bancare, 3 carduri de memorie, 2 cartele SIM, 7 stick-uri de memorie, 2 HDD-uri, mai multe inscrisuri si mai multe sume de bani.

La sediul DIICOT – Structura Centrala vor fi conduse, in vederea audierii, un numar de 15 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale.

Actiunea a beneficiat de sprijinul luptatorilor din cadrul Serviciului pentru Interventii si Actiuni Speciale si Serviciului pentru Actiuni Speciale Bucuresti. (V.E.)

Leave a Reply