PREMIERA. Un barbat “incornorat” din Constanta si-a dat sotia in judecata si a obtinut daune morale in valoare de 50.000 de lei

Judecatoria Constanta a admis, in premiera, cererea de despagubire a unui barbat “incornorat” si a decis ca fosta sotie sa-i achite 50.000 de lei, cu titlul de daune morale. Reclamantul si-a actionat in instanta fosta sotie, dupa 10 ani de casnicie, si a sustinut ca a fost inselat, ca sotia lui a comis un adulter, si ca a contribuit la cresterea si educarea unui copil al altui barbat.


Mai mult, sotul inselat a reclamat  faptul ca copil nascut in perioada casatoriei este al altui barbat, situatie de care a profitat material si moral, producandu-i un prejudiciu moral imposibil de reparat, ca fapta ilicita a fost savarsita cu vinovatie de catre parata, intrucat aceasta a cunoscut foarte bine inca de la conceperea copilului ca tatal minorei este alta persoana si totusi, la scurt timp dupa concepere a initiat relatia cu el spunandu-i ca vor avea un copil, potrivit ziuaconstanta.ro.

Dupa mai multe termene de judecata, in urma cu cateva zile, Judecatoria Constanta a admis cererea de chemare in judecata formulata de catre reclamant in contradictoriu cu parata. Instanta a dispus obligarea paratei la plata catre reclamant a sumei de 50.000 lei, reprezentand daune morale. Mai mult, femeia a fost obligata sa-i plateasca fostului iubit cheltuielile de judecata.

In apararea sa, parata a solicitat respingerea cererii, ca neintemeiata, precizand totodata nu exista o fapta ilicita, intrucat nu a mintit reclamantul si ca nu se face vinovata de savarsirea unei presupuse fapte ilicite.

Decizia Judecatoriei Constanta nu este definitiva, ea putand fi contestata la Tribunalul Constanta. (V.E.)

Leave a Reply