Cine este politistul rutierist care a refuzat o spaga de 12.000 de euro. “Cum sa accepti mita!? Vrem sa ne facem meseria corect!”

Unul dintre politistii care a refuzat mita-record de 12.000 de euro cu care un sofer a vrut sa scape de control, pe autostrada A1 din judetul Alba, este un tânar de 30 de ani din Medias. Spune ca nici el si niciunul dintre colegii sai nu s-au gândit o secunda sa accepte propunerea soferului.


Agentul principal Horatiu Dragan este politist la Brigada Autostrazi, Biroul Politiei Autostrazi A1 Ramnicu Valcea – Deva, de aproape cinci ani. Duminica, era in misiune pe tronsonul de autostrada din judetul Alba si nici nu banuia ca urma sa fie “ispitit” cu o spaga de 12.000 de euro, una dintre cele mai mari care s-au ofertat vreodata pe soselele patriei.

”Ni s-a dat prin statie in consemn un autoturism, in care ar fi o persoana care a furat 100.000 de euro din Arad. Eu cu colegul eram pe tronsonul din judetul Alba, alti doi colegi pe tronsonul din Deva. Ei au identificat masina, au oprit-o, i-au intrebat pe sofer si pasager daca are bani, a spus ca nu. Cei doi au fost dusi la sectie, unde am mers si noi. Acolo, la perchezitia corporala asupra pasagerului s-au gasit foarte multi bani”, povesteste politistul, pentru orademedias.ro.

Potrivit sursei citate, inainte de control, celor patru politisti li se oferise mita de 12.000 de euro.

“Inainte de controlul corporal, pasagerul a incercat sa ne ofere bani. In masina, unul din colegii din Hunedoara a reusit sa il inregistreze pe acesta in timp ce spunea ca ne da 12.000 de euro ca sa nu spunem ca l-am prins. Am anuntat sefii si am urmat pasii in astfel de situatii”, a mai spus politistul.

Horatiu spune ca nici el si niciunul dintre colegii sai nu si-au pus problema sa accepte propunerea soferului.

”Este exclus asa ceva. Sa fii politist inseamna demnitate si onoare, facem meseria aceasta si aparam legea. Cum sa accepti mita? Am colegi care au denuntat oferirea a 200 de lei, a 500 de lei. Vrem sa ne facem meseria corect”, a marturisit acesta. (V.E.)

Sursa: orademedias.ro

 

Leave a Reply