Banatenii au talent! Juriul Festivalului Concurs “Gelu Stan” ii asteapta pe toti solistii vocali care bat la poarta consacrarii in muzica populara (P)

Tineri? Talentati? Pasionati de folclor si traditii? Pregatiti sa traiasca emotiile scenei alaturi de artistii consacrati ai Ansamblului Profesionist Banatul?


Toti solistii vocali dornici sa faca performanta in lumea artistica a muzicii populare sunt asteptati sa se inscrie la cea de-a III-a editie a Festivalului Concurs “Gelu Stan”, ce va avea loc la Timisoara, in data de 17 iunie 2021.

Se pot inscrie la preselectie tinerii interpreti cu varste cuprinse intre 15 si 25 de ani. Concurentii trebuie sa completeze fisa de inscriere si sa o trimita pe adresa de mail a Centrului de Cultura si Arta al Judetului Timis, ccajt@ccajt.ro, impreuna cu o copie a cartii de identitate si o filmare live, inregistrata cu telefonul mobil, care sa contina o piesa fara acompaniament muzical (doina, balada etc) si o piesa cu acompaniament.

Nu vor fi luate in considerare spre jurizare link-uri sau inregistrari din studio. Concurentii trebuie sa poarte, in timpul inregistrarii materialelor pentru concurs, un costum popular autentic din zona pe care o reprezinta.

Termenul limita pentru inscriere este data de 2 iunie 2021, ora 14. Regulamentul si fisa de inscriere sunt disponibile pe site-ul Centrului, www.ccajt.ro.

Preselectia concurentilor va avea loc, joi, 3 iunie 2021, iar rezultatele vor fi afisate in aceeasi zi, la ora 18, pe site-ul institutiei.

Concursul, Gala Laureatilor si decernarea premiilor vor avea loc joi, 17 iunie 2021, incepand cu ora 18, pe scena Salii Mari a Teatrului National Mihai Eminescu din Timisoara.

Acompaniamentul concurentilor va fi asigurat de instrumentistii orchestrei Ansamblului Profesionist Banatul, dirijate de Sebastian Rosca.

Juriul concursului va fi alcatuit din personalitati marcante ale vietii culturale romanesti.

Vor fi acordate Marele Premiu, in valoare de 3500 de lei, premiul I, II, III in valoare de 2500, 1500, respectiv 1000 de lei. Juriul va acorda de asemenea 3 premii speciale, in valoare de 600 de lei fiecare. Va fi oferit totodata si Premiul Radio Timisoara, in valoare de 500 de lei, si Premiul ”Tineretii”, acordat de familia maestrului Gelu Stan.

Festivalul “Gelu Stan”, o reverenta culturala in fata memoriei unui autentic mentor si maestru, este organizat de Centrul de Cultura si Arta al Judetului Timis si este finantat de Consiliul Judetean Timis. (I.P.)

Leave a Reply