Musicalul „NOUA” al Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timisoara asteapta intalnirea cu publicul in gradina de vara a fostului cinematograf Arta

La Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timisoara, o noua premiera asteapta intalnirea cu publicului. Este vorba de musicalul „NOUA” scris de Arthur Kopit (libret) si Maury Yeston (partitura), in varianta conceputa de regizorul Györfi Csaba, dramaturgia fiind realizata de  Kiliti Krisztián, din echipa mai facand parte Albert Alpár (decor), Kiss Zsuzsanna (costume), Baczó Tünde si Györfi Csaba (coregrafia), Cári Tibor si Roxana Deleanu (corepetitori muzicali).


Repetitiile incepute la data de 5 februarie au reprezentat o adevarata provocare pentru intreaga echipa cuprinsa in acest ambitios proiect, intrucat istoria musicalului „NOUA” consemneaza succese imense de-a lungul timpului, insasi tema lui fiind o adevarata piatra de incercare pentru creatorii de teatru.

„NOUA” este adaptarea filmului semi-autobiografic „8½” realizat de Federico Fellini, avandu-l ca personaj central pe celebrul regizor italian de film Guido Contini, aflat in criza varstei mijlocii.

Musicalul „NOUA” a adus producatorilor sai, printre altele, doua Premii Tony – pentru cel mai bun musical, in 1982, si pentru cea mai buna relansare a unui musical, in 2003.

Noua productie a Teatrului Maghiar din Timisoara a trecut deja de pragul intrebarilor si cautarilor, intreaga echipa reusind sa ridice un spectacol inedit, de o frumusete si forta aparte, un musical ce se prefigureaza a fi de cursa lunga.

Actorii care si-au asumat fascinantele partituri din „NOUA” sunt Kiss Attila, Magyari Etelka, Vajda Boróka, Borbély B Emília, Éder Enikő, Szász Enikő, Tokai Andrea, Tar Mónika, Lőrincz Rita, Aszalos Géza, Molnos András Csaba, Vadász Bernadett, Hegyi Kincső, Csata Zsolt, Vass Richárd, Czüvek Loránd, Lukács-György Szilárd, Erdős Bálint, Jancsó Előd, Lajter Márkó Ernesztó, Barti Lehel András, Mihály Csongor, Lanstyák Ildikó, Aszalos Géza, Vadász Bernadett, Hegyi Kincső.

Premiera va avea loc in data de 16.05.2021, la ora 18, in gradina de vara a fostului cinematograf Arta, cu respectarea normelor legale in vigoare cu privire la numarul de persoane care au acces in gradina de vara. In acest context, va invitam sa va achizitionati biletele la caseria teatrului sau online pe www.biletmaster.ro

Va rugam sa ridicati biletele rezervate cu cel putin 48 de ore inainte de reprezentatie, de la caseria teatrului. In cazul in care biletele nu vor fi ridicate pana la data mentionata mai sus, locurile dumneavoastra vor fi redistribuite. Va multumim pentru intelegere.

De asemenea, lansam rugamintea tuturor celor care doresc sa ni se alature in actiunea de a face acel spatiu mai frumos, sa aduca, cu aceasta ocazie, o floare care va fi plantata la intrarea in gradina de vara. Va multumim anticipat si va asteptam cu drag! (Odette Parvulescu – Referent marketing)

Leave a Reply