Ancheta interna la IPJ Arad, dupa ce politistii din comuna Buteni au batut o femeie pe strada pentru ca nu purta masca. “Nu vom ezita sa facem curatenie in propria ograda!”, a anuntat ministrul de Interne

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, astazi, ca au fost declansate cercetari in cazul de la Arad, unde o femeie ar fi fost batuta pe strada de politisti pentru ca nu ar fi purtat masca. Totodata, acesta a precizat ca angajatii MAI trebuie sa actioneze „cu responsabilitate, cu profesionalism, cu calm, dar si cu fermitate” atunci cand situatia o impune, relateaza Agerpres.


„Am spus de fiecare data: toleranta zero fata de cei care fac de ras uniforma de politist. Si la Arad am declansat cercetarile, sa vedem exact ce s-a intamplat ieri acolo.

Am fost informat de catre conducerea Inspectoratului General al Politiei Romane cu privire la cele intamplate acolo, am demarat cercetarile si nu vom ezita sa facem noi curatenie in propria ograda, asa cum am facut de altfel si la Sectia 16, unde noi am sesizat Parchetul cu privire la unele fapte ale unor lucratori din Politia Romana.

As vrea sa intelegem odata pentru totdeauna ca asa cum in fiecare moment, dar in special in momentele mai delicate, cum au fost cele pe care le parcurgem de un an si ceva incoace, comportamentul politistilor, al jandarmilor, al angajatilor ISU, al lucratorilor Politiei de Frontiera in spatiul public trebuie sa fie un model si acest lucru il transmit de fiecare data: sa actioneze cu responsabilitate, cu profesionalism, cu calm, dar si cu fermitate, atunci cand situatia o impune”, a aratat ministrul in cadrul unei conferinte de presa, sustinuta la Palatul Victoria.

Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Arad a anuntat, joi, ca a declansat o ancheta, dupa ce, pe retele de socializare, au fost distribuite imagini video cu o femeie preluata de medici, iar martorii din filmare acuza ca aceasta a fost batuta pe strada de politisti pentru ca nu ar fi purtat masca.

Incidentul ar fi avut loc pe o strada din comuna Buteni, in cursul zilei de miercuri.

„Politistii orasului Sebis au fost sesizati prin 112 despre faptul ca, pe raza localitatii Buteni, o femeie ar fi fost agresata de politisti. La fata locului a fost solicitat un echipaj SMURD, care a preluat o femeie de 50 de ani, aceasta fiind transportata la spitalul orasenesc Ineu in vederea acordarii de ingrijiri medicale. In continuare se vor efectua cercetari in vederea stabilirii starii de fapt, audierii persoanelor in cauza si luarea masurilor legale care se impun. Pana la aceasta ora nu a fost depusa nicio plangere”, a transmis IPJ Arad in noaptea de miercuri spre joi.

Intr-un clip video postat pe Facebook apare o femeie lesinata pe strada, iar mai multi localnici incearca sa ajute victima. Intr-un al doilea clip se vede cum femeia este preluata de un echipaj SMURD pentru a fi transportata la spital.

In ambele filmari, martorii afirma ca „Politia de la Sebis a batut-o” pentru ca „a prins-o pe drum fara masca”. (V.E.)

 

Leave a Reply