Transportator ilegal de deseuri din constructii, blocat in trafic pe o strada din Timisoara. A fost amendat cu 30.000 de lei si i s-a confiscat camioneta

Inca un conducator auto surprins de politistii locali din Timisoara transportand deseuri din constructii fara documente legale, care a primit o amenda uriasa si a ramas si fara masina, care i-a fost confiscata.


Astazi, in jurul orei 12, politistii locali din cadrul Serviciului Protectia Mediului au observat o camioneta al carei conducator auto incarca deseuri de pe un santier de pe B-dul Take Ionescu, pentru a le transporta intr-un loc necunoscut, existand indicii ca nu detinea documentele necesare prevazute de legislatia in vigoare.

Cel in cauza a fost oprit in trafic, pe strada Stefan cel Mare, cu sprijinul unui echipaj de la Sectia 1 Politie.

Dupa legitimare, a fost escortat la sediul Societatii de Drumuri Municipale Timisoara pentru a i se aplica sanctiunea prevazuta de lege in astfel de situatii si pentru intocmirea documentelor in vederea confiscarii autovehiculului cu care transporta deseurile.

De asemenea, s-a solicitat sprijinul Garzii de Mediu Timis care are dreptul de a sanctiona in astfel de situatii, pe numele conducatorului auto fiind intocmita sanctiune in valoare de de 30.000 de lei conform HG 1061/2008 si s-a dispus confiscarea masinii.

Nu a scapat de sanctiune nici beneficiarul lucrarilor, pe care politistii locali l-au amendat cu 20.000 de lei, conform Legii 211/201, deoarece a predat deseurile unui operator neautorizat. (I.P.)

Leave a Reply