Atentat cu BOMBA la Arad! Un om de afaceri in varsta de 66 de ani a murit carbonizat, dupa ce masina sa a explodat in parcarea unui supermarket (VIDEO)

Omul de afaceri Ioan Crisan, 66 de ani, proprietarul fermei piscicole Crimatex, una dintre putinele crescatorii de somn african din Europa de Est, a murit carbonizat, sambata dimineata, in parcarea unui supermarket din Arad, dupa ce autoturismul Mercedes in care se afla a explodat.


Potrivit presei locale, cu aproximativ zece minute inainte de explozie, Ioan Crisan a fost vazut la un snackbar din apropiere, unde a baut o cafea, iar cand a plecat din parcare, masina a explodat, imediat dupa ce acesta s-a urcat la volan si a pornit motorul.

Surse judiciare au dezvaluit ca s-au descoperit urme de explozibil pe bancheta din spate si ca ar fi vorba despre un dispozitiv exploziv actionat de la distanta. Deflagratia a fost atat de puternica, incat suflul a spart mai multe ferestre ale imobilului la parterul caruia se afla supermarketul Profi, din cartierul Aurel Vlaicu, fara a exista alte persoane ranite.

La fata locului au ajuns urgent politia si pompierii, care au constatat ca este vorba de despre un autoturism incendiat, iar in interior se afla un barbat decedat. ”In aceasta dimineata, in jurul orei 7, am fost sesizati prin apel 112 despre faptul ca in parcarea unui supermarket din municipiul Arad s-a produs o explozie la un autoturism. La fata locului s-au deplasat politistii si un echipaj al pompierilor, care au constatat ca este vorba de despre un autoturism incendiat iar in interior se afla un barbat decedat. In continuare se efectueaza cercetari cu privire la stabilirea tuturor imprejurarilor in care a avut loc evenimentul”, a anuntat IPJ  Arad.

O echipa de anchetatori de la Bucuresti s-a deplasat la Arad, cu un elicopter, pentru a prelua cercetarile in acest caz.

 

Afaceristul Ioan Crisan (foto), fostul socru al deputatului Sergiu Bilcea, detinea una dintre putinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajata de mai multi ani in perimetrul unei foste fabrici de canepa situata la cativa kilometri de municipiul Arad. Inainte de a-si transforma pasiunea pentru pescuit in propria afacere, Ioan Crisan a lucrat 25 de ani ca electronist, la Aeroportul Arad.

Ferma are 22 de bazine alimentate cu apa termala provenita dintr-un foraj adanc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de peste.

Ioan Crisan a adus intr-un bazin termal si cativa crocodili, cu intentia de a dezvolta pe viitor o ferma care sa produca carne de crocodil, cautata in restaurantele din unele tari vestice, unde exporta si somn african.

Primele cercetari efectuate de specialistii pirotehnicieni ai SRI exclud ipoteza unui atac terorist. “Au fost prelevate probe, care urmeaza a fi analizate la laborator, pentru a se stabili ce substante au fost folosite si au facilitat aprinderea”, a transmis SRI. (V.E.)

Leave a Reply