Un judecator pensionar din Timisoara isi scoate ROBA de la naftalina! Consiliul Superior al Magistraturii i-a aprobat reincadrarea in functie

Un judecator pensionar din Timisoara se pregateste sa-si scoata roba de la naftalina si sa revina in activitate, intr-un complet de la Curtea de Apel Timisoara, dupa ce, in sedinta din 25.05.2021, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturi a decis ca indeplineste conditiile pentru reincadrarea in functie.


Iesit din sistem in 02.09.2019, Suiu Vivi Florin s-a plictisit repede de viata sedentara de pensionar si a decis sa-si depuna o cerere de reincadrare in munca, in urma anuntului CSM privind organizarea unei sesiuni de reincadrare in functia de judecator, in conditiile art. 83 alin. 3 din Legea nr. 303/2004 si in baza Hotararii nr. 370/18.03.2021 a Sectiei pentru judecatori a CSM, publicat in data de 22 martie.

Pana la termenul limita din 7 aprilie, doar 12 fosti judecatori si-au exprimat interesul de a reveni in activitate si au depus cereri in acest sens.

Ulterior, trei dintre acestia s-au razgandit (Carmen Bujan, fost judecator la Curtea de Apel Brasov, Liliana Condrovici, fost judecator la Judecatoria Falticeni si Pinte Violeta Elena, fost judecator la Curtea de Apel Iasi), o candidatura se va rediscuta (Hodel Aurica), iar in cazul tuturor celorlalti au fost inaintate catre Presedintele Romaniei propunerile de reincadrare in functiile de judecator.

Este vorba despre Badiceanu Ilenuta, Dumitresc Traian, Georgescu Cristina, Hodel Aurica, Lazar Florica, Popa Carmen Marilena, Russu Adrian Doru, Soare Lorela Patricea si Suiu Vivi Florin.

De remarcat ca magistratul banatean a fost coleg de complet cu Lidia Barac, fosta presedinta a Curtii de Apel Timisoara, si n-ar fi exclus, in cazul in care “recrutarile” de fosti judecatori continua, ca acest tandem colegial sa revina in salile de judecata in aceeasi formula.

Cei 12 au fost programati la examinarea medicala, dupa care au sustinut testarea psihologica – test scris si interviu.

Potrivit datelor aflate pe site-ul CSM, in aprilie 2021, in intregul sistem judiciar romanesc erau vacante peste 600 de posturi de judecator. (G.I.)

Leave a Reply