SCANDALOS. Tribunalul Iasi a validat decizia discriminatorie ca studentii nevaccinati de la Facultatea de Medicina si Farmacie sa NU fie primiti la examenele din sesiunea de vara

Judecatorii Tribunalului Iasi a respins, la termenul de vineri, 28 mai, cererea de suspendare a deciziei Universitatii de Medicina si Farmacie “Grigore T. Popa” Iasi prin care conducerea institutiei a decis sa restrictioneze accesul studentilor sanatosi, dar nevaccinati sau netestati, la examenele din sesiunea de vara. O discriminare evidenta, trecuta cu vederea de magistratii ieseni, probabil, vaccinati.


“Respinge ca neintemeiata exceptia lipsei de interes a reclamantei Asociatia Liga Studentilor din Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi in promovarea cererii de suspendare a Deciziei nr. 516/12.05.2021, exceptie invocate de parata prin intampinare.

Respinge cererea formulata de reclamantii Asociatia Liga Studentilor din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi (prescurtat LS IASI), Taraboanta Mariana, Assami Muna-Silvia, Voloc Rebeca-Diana, Morosan Irina-Aurora, Bejan Miruna-Elena, in contradictoriu cu parata Universitatea de Medicina si Farmacie “Grigore T. Popa” Iasi („UMF Iasi”), privind suspendarea Deciziei nr. 516 din data de 12.05.2021 prin care au fost stabilite conditii de participare la sesiunea de examene din perioada 29.05.2021 – 19.06.2021, sesiunea ordinara 2 (de vara)”, se mentioneaza in Hotararea 458/2021 pronuntata in 28.05.2021.

Verdictul judecatorilor de la Tribunalul Iasi nu este definitiv, Liga Studentilor din Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi avand la dispozitie 5 zile de la comunicare sa atace decizia cu recurs, care va fi judecat de Curtea de Apel Iasi.

La sustinerea recursului, este posibil ca reclamantii sa aduca un argument forte, daca cel despre libertatile fundamentale ale omului nu a fost luat in considerare de instanta de fond: in urma cu cateva zile, un student din anul II de la Facultatea de Medicina din Iasi a murit, dupa vaccinare, gasindu-i-se cheaguri de sange in organism. (G.I.)

Leave a Reply