REMEMBER. Au trecut doi ani de la moartea in misiune a politistului Cristian Amariei, de la IPJ Timis. “Nu am vazut ca sefii sa se calce in picioare pentru a pune o lumanare acestui coleg, cazut la datorie”

Au trecut doi ani de la moartea politistului Cristian Amariei, aparatorul legii din Timis care a fost trimis sa captureze un criminal periculos, fara vesta antiglont si inarmat doar cu un pistolet Carpati. Anchetatorii interni de la IGPR nu au gasit niciun vinovat de aceasta tragedie…


La comemorarea trecerii in nefiinta a acestui erou al IPJ Timis, in cimitirul din Recas, au fost prezenti doar doi politisti, Valer Kovacs si colegul sau de echipaj de la Brigada Autostrazi A1 Deva – Nadlac, care si-au pornit sirenele motocicletelor in memoria fostului coleg cazut la datorie.

In urma acestei revelatii, ca politistii “nu valoreaza prea mult pentru sforarii sistemului”, liderul regional al Sindicatului DECUS a postat un mesaj amar pe pagina sa de Facebook.

“Ieri, s-au implini doi ani de cand colegul nostru Cristian Amariei a cazut la datorie cu o relicva de pistol in mana, intr-un sistem “bolnav” in care domina promovarea obedientilor si coruptilor.

Ieri, nu am vazut pe nici un site al Politiei Romane sau Ministerului Afacerilor Interne nici macar o poza sau un mesaj, in semn de recunostinta pentru viata acestui om, care a servit patria pana in ultima lui zi. Fara cuvinte…

Nu am vazut sefii, cu regret in suflet, sa se calce in picioare, sa ii puna o lumanare acestui coleg cazul la datorie.

Mi-am dat seama, inca o data, ca dupa plecarea noastra de pe acest pamant, chiar daca ai fost un om bun, un profesionist, nu vei valora doi bani pentru cei vremelnici, sforarii sistemului, care “taie si spanzura” dupa bunul plac.

Totul pentru bani, functii si grade profesionale nemeritate.

Unde este demnitatea, onoarea, cinstea si corectitudinea, care trebuie sa ne defineasca pe toti politistii?! Curajul de a spune lucrurilor pe nume?!” (G.I.)

Leave a Reply