14 migranti intr-o Dacie! Un sofer din Timis a fost arestat preventiv, dupa ce a fost prins transportand “pasageri” din Turcia si Afganistan

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Deta au depistat, in cadrul unei actiuni pe linia migratiei ilegale, intr-un autoturism condus de un cetatean roman, nu mai putin de 14 cetateni straini. Soferul mijlocului de transport, care i-a preluat pe cei 14 cu scopul de a-i ajuta sa ajunga in municipiul Timisoara, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.


In data de 04.06.2021, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Deta au desfasurat o actiune specifica pe linia combaterii migratiei ilegale in zona de competenta.

Astfel, in jurul orei 17,  au oprit pentru verificari, pe comunicatia E70, la intrarea in localitatea Jebel, un autoturism marca Dacia MCV inmatriculat in Romania, condus de un cetatean roman. In autoturism au fost observati, in calitate de pasageri, 14 cetateni straini, toti barbati.

Politistii de frontiera i-au condus pe cetatenii straini, precum si pe sofer la sediul institutiei pentru cercetari, unde li s-a facut triajul epidemiologic de catre echipajul medical sosit la fata locului.

In cadrul verificarilor, s-a stabilit ca pasagerii sunt cetateni din Turcia si din Afganistan, cu varste cuprinse intre 18 si 27 de ani, iar soferul autoturismului, un barbat in varsta de 28 de ani, domiciliat pe raza judetului Timis. Acesta din urma care a declarat ca intentiona sa ii ajute pe cei 14 cetateni straini sa ajunga in orasul Lugoj.

In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de migranti pentru cetateanul roman, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, iar in baza materialului probator, Judecatorul de Drepturi si Libertati din cadrul Tribunalului Timis a dispus masura arestarii preventive pentru 30 de zile fata de sofer, la finalizarea cercetarilor urmand a fi dispuse masurile legale care se impun. (I.P.)

Leave a Reply