Fostul lider de sindicat al politistilor, bun de plata! Dumitru Coarna, obligat de instanta sa-l despagubeasca pe seful IPJ Prahova cu 25.000 de lei

Dumitru Coarna, fostul lider al Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC), va trebui sa-i plateasca sefului IPJ Prahova suma de 25.000 de lei, cu titlu de daune morale, dupa ce acesta a formulat, pe mai multe posturi de televiziune, acuzatii de coruptie la adresa lui, fara a prezenta dovezi in acest sens. Hotararea a fost pronuntata, in urma cu doua zile, de Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti.


„Admite cererea de emitere a ordonantei presedintiale, formulata de reclamantul Iorga Marian in contradictoriu cu paratul Coarna Dumitru.

Obliga pe parat, pana la solutionarea definitiva a dosarului nr. 1102/202/2020, aflat in prezent pe rolul Judecatoriei Calarasi: sa nu mai publice, adica sa nu mai faca nicio declaratie publica referitoare la reclamant, de natura sa il defaimeze sau denigreze pe reclamant ori de natura sa ii aduca acestuia prejudicii de imagine, indiferent de modalitatea in care se face declaratia (in publicatii scrise accesibile publicului, prin declaratii verbale accesibile publicului ori intr-un mediu on-line accesibil publicului);  sa nu mai furnizeze presei nicio informatie referitoare la reclamant, de natura sa il defaimeze sau denigreze pe reclamant ori de natura sa ii aduca acestuia prejudicii de imagine, indiferent de modalitatea in care se face furnizarea de informatii (prin comunicare cu reprezentanti ai presei sau prin intermediari ai paratului ori ai presei sau in publicatii scrise accesibile publicului, prin declaratii verbale accesibile publicului ori intr-un mediu on-line accesibil publicului). Dispune ca executarea ordonantei presedintiale sa se faca fara somatie si fara trecerea unui termen. Executorie”, se arata in decizia judecatoriei Sectorului 5. Hotararea nu este definitiva, ci poate fi atacata cu apel, in termen de 30 zile de la comunicare.

Comisarul sef Marian Iorga, pe atunci sef al IPJ Calarasi, l-a dat in judecata pe liderul de sindicat Dumitru Coarna, in februarie 2020, insa procesul a fost mutat in capitala, dupa ce sindicalistul a ajuns deputat PSD. (V.E.)

Leave a Reply