Fostul director din Primaria Timisoara, Florin Ravasila, cercetat de procurorii DNA cu privire la o spaga de 40.000 euro

Procurorii DNA au descins, luni, la Primaria Timisoara, pentru a face cercetari intr-un dosar de luare de mita. Este vizat unul dintre fostii directori din cadrul institutiei, actualmente mutat pe o functie executiva la Politia Locala, care, in 2019, a fost filmat in timp ce primea spaga de la patronul unei case funerare din Lugoj.


Anchetatorii au solicitat toate documentele licitatiei in care s-a atribuit administrarea a trei cimitire din Timisoara.

Potrivit unor surse din administratie, procurorii il au in vizor pe Florin Ravasila, fost director al Directiei Cladiri, Terenuri si Dotari Diverse I Est, cel caruia fostul primar, Nicolae Robu, dupa ce a vazut filmarea in care acesta lua o spaga de 40.000 de euro, i-a retras dreptul de semnatura.

Sanctiunea a fost aplicata cu putin timp inainte ca Nicolae Robu sa-si incheie mandatul de primar, ceea ce confirma derularea actului de coruptie. Aceasta dupa ce procurorii DNA au deschis un dosar in rem in legatura cu o presupusa luare de mita, data de o firma de pompe funebre.

Ravasila a ajuns in Primaria Timisoara ca si consilier al lui Nicolae Robu, iar mai apoi s-a angajat in institutie ca si functionar public, devenind in scurt timp sef.

De mai multe luni, Florin Ravasila si-a cerut transferul de la Primaria Timisoara la Politia Locala Timisoara, pe un post executie. (V.E.)

Leave a Reply