Sindicalistul sef din Primaria Timisoara cere o dezbatere publica, inainte ca proiectul privind noua organigrama a institutiei sa fie supus la vot

Iminenta unor concedieri in randul angajatilor din Primaria Timisoara, in cazul in care noua organigrama gandita de echipa primarului Dominic Fritz va fi aprobata de consilierii locali, a determinat o reactie din partea sindicatului care apara drepturile salariatilor din Primarie si din serviciile publice aflate in subordinea Consiliului Local.


“Va rugam sa dispuneti organizarea unei dezbateri publice asupra proiectului de hotarare din 11.06.2021 privind modificarea si aprobarea Organigramei, Statului de functii si a Regulamentului de organizare si functionare pentru aparatul de specialitate al Primariei Timisoara, potrivit art. 7, al. (9), din Legea nr. 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica”, se mentioneaza intr-o adresa adresata primarului Dominic Fritz si semnata de liderul sindicatului, Tiberiu Negrei.

Potrivit legislatiei invocate de sindicalistul sef, dezbaterea publica a proiectului de act normativ este obligatorie, daca a fost ceruta in scris de catre o asociatie legal constituita sau de catre o alta autoritate.

In cazul in care noua organigrama va trece de votul consiliului local, incalcarea prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica poate reprezenta un motiv serios pentru atacarea hotararii in instanta de Contencios-administrativ. (Mara Ion)

Leave a Reply