Bunicutele care vindeau rosii si patrunjel intr-o piata din Timisoara, izgonite de o echipa de muncitori. S-a inceput demolarea tarabelor, pentru a se face loc unei parcari Profi

Persoanele varstnice care comercializeaza legume si fructe in piata amenajata  la intersectia strazii Gh. Lazar cu bulevardul Cetatii, din Timisoara, in proximitatea unui supermarket, au fost nevoite sa-si ridice marfa si sa o expuna pe trotuar, azi dimineata, dupa ce o echipa de muncitori si-a facut aparitia in zona pentru a “curata” locul de tarabe.


Atat comerciantii, cat si clientii casei, care, in fiecare zi vin acolo pentru a-si cumpara legume proaspete, culese din gradinile cartierului Mehala, s-au scandalizat, au tipat, insa demolatorii si-au facut treaba nestingheriti.

“Nu am fost instiintati ca aceasta mica piata, care functioneaza din vremea lui Ceausescu, va fi desfiintata. Rusine primarului Dominic Fritz, care spunea ca vrea sa fie cat mai apropiat de locuitorii din cartierele marginase ale orasului.

Iata cum: desfiintand pietele mici, unde bunicutele vand patrunjel si morcovi. Asta, in timp ce in alte orase mari, precum in Bucuresti, primarii pun la dispozitia persoanelor varstnice, in piete, pentru a le ajuta, tarabe cu titlu gratuit”, ne-a declarat un comerciant din Piata Gh. Lazar.

In timp ce consilierul local Radu Toanca spune ca, in cadrul consiliului local, nu s-a dicutat despre iminenta desfiintare a pietei de pe Gh. Lazar, fostul director al SC Piete SA, Ionut Nasleu, ne-a dezvaluit ca acolo, probabil, se va construi o parcare pentru Profi, retailerul german cu magazine in tot orasul.

“S-a discutat ca piata de pe Gh. Lazar sa dispara. Au venit cei de la Mediu, de la alte institutii cu rol de autorizare si control, pentru a confirma hotararea ca piata nu mai poate functiona. Nu stiu ce interese sunt acolo…”.

Viceprimarul Cosmin Tabara, singurul edil cu care se poate discuta onest despre problemele pietarilor din Timisoara, nu a putut fi contactat. Vom reveni. (Mara Ion)

Leave a Reply