ArtCentric! Fantana cu Pesti din Piata Victoriei, epicentrul unui proiect artistic derulat de elevii Liceului de Arte Plastice Timisoara (P)

Dupa o luna de creatie, munca si distractie, elevii de la Arte, indrumati de profesorii de specialitate, au incheiat misiunea de a infrumuseta panourile de la Fantana cu Pesti.


Vineri, 18 iunie, in Centru, la Fantana cu pesti, incepand cu ora 17, vom sarbatori finalizarea proiectului. Vor avea loc workshop-uri de pictura si prezentari ale produselor artistice realizate de elevi. Pregatim diplome si tricouri personalizate, pictate de elevi si multe surprize pentru participanti si invitati.

A fost o mobilizare mare, zeci de ore de munca. Pe parcursul proiectul s-au alaturat tot mai multi oameni inimosi si firme care au sponsorizat proiectul cu materialele necesare (vopsele, pigmenti, pensule) si cu produse precum gustari, apa si fructe pentru copii.

Am primit un sprijin uimitor din partea comunitatii timisorene si, in acest moment, cand lucrarea este finalizata, dorim sa le multumim, caci fara sprijinul lor nu am fi putut duce la bun sfarsit aceasta idee.

De asemenea, transmitem un mare multumesc presei, care ne-a sustinut promovand acest proiect, iar trecatorii care au fost martori la procesul de creatie au avut un raspuns imediat, felicitandu-i pe elevi, si chiar promovand la randul lor pe paginile de socializare acest demers colorat.

Dupa un an greu, online, cu restrictii suntem bucurosi ca reusim sa incheiem acest an scolar intr-o nota de bucurie si creativitate, intr-un mod nonformal si cu o misiune artistica si educativa realizata cu succes.

Va invitam vineri, 18 iunie, sa ii cunoasteti pe elevii si profesorii de la Arte, pe partenerii si prietenii proiectului, sa ne bucuram impreuna de o lucrare colorata si plina de prospetime, tinerete si drag de Timisoara.

Proiectul este organizat de Liceul de Arte Plastice Timisoara, cu sprijinul Primariei Municipiului Timisoara si Casei de Cultura a Municipiului Timisoara.

Le multumim sponsorilor, care s-au aratat foarte deschisi si ne-au ajutat cu materialele necesare si alte produse pentru buna desfasurare a proiectului: JDA Consult, Prospero, Perenna, Blue Art Deco, L’ Office Bistro&Lounge, Deseda, Omimag, Crama Dradara, Multilines.

(prof. dr. Borlean Denisa Elena, director Liceul de Arte Plastice Timisoara)

Leave a Reply