Directorul Colterm a sesizat DNA ca un intermediar a incasat un comision de 600.000 de lei, dupa ce societatea a contractat un credit de 35 milioane de lei garantat de Primaria Timisoara

Primarul Timisoarei a anuntat, cu putin timp in urma, pe pagina sa de Facebook, ca directorul companiei de termoficare Colterm a depus un denunt la DNA, in care reclama faptul ca un intermediar a incasat un comision de 600.000 de lei, dupa ce societatea a contractat un credit dezavantajos de 35 milioane de lei, care a fost garantat de Primaria Timisoara.


“Directorul Colterm, Petre Nenu, a depus, tot azi, la DNA, o plangere penala pe 11 spete. Este vorba despre suspiciuni de infractiuni comise in trecut, identificate in ultimul raport al Curtii de Conturi.

Am mai vorbit despre creditul de 35 de milioane de lei, garantat de Primaria Municipiului Timisoara, luat in conditii extrem de dezavantajoase si printr-un intermediar, care a incasat un comision, suspect, de 600.000 de lei.

De asemenea, compania de termoficare a platit un avans de 1 milion de lei unei firme care apoi a intrat in faliment. L-am incurajat pe directorul Colterm, Petre Nenu, sa continue sa depuna plangeri penale pentru fiecare suspiciune de infractiune comisa”, a precizat Dominic Fritz.

Totodata, primarul german al Timisoarei a dezvaluit ca, azi, a demarat procedura de incheiere a unui acord cu Banca Mondiala, pentru un imprumut necesar construirii unui nou sistem de termoficare in Timisoara.

In opinia sa, Colterm a ajuns in pragul falimentului pentru ca niciuna dintre administratiile precedente nu a avut curajul politic sa-si asume curatenie si modernizarea companiei.

“Nu rostogolim datorii, nu carpim tevi, nu intretinem Colterm, fara limita, din bugetul local. Ne asumam sa asiguram un viitor sustenabil pentru sistemul de termoficare al Timisoarei si cu sprjinul Bancii Mondiale atingem acest obiectiv.

Deschidem un nou capitol pentru Colterm, dar trebuie sa recuperam si prejudiciile produse in trecut. Compania nu a ajuns in situatia aceasta ca prin minune, sunt actiuni care au adus-o in pragul falimentului”, a fost atacul voalat la fostul primar liberal, care a tot repetat ca a rostogolit datoriile companiei de termoficare pentru ca timisorenii sa nu ramana fara apa calda si agent termic.

Angajamentul primarului Timisoarei, dupa recuperarea prejudiciilor aduse bugetului local de samsarii din jurul Colterm, ca va transforma compania intr-una moderna, verde si eficienta economic si pentru beneficiari. (Mara Ion)

Leave a Reply