O noua premiera la Teatrul Maghiar de Stat din Timisoara! NIMIC, adaptare dupa romanul scriitoarei Janne Teller, care a trecut prin fazele – interzis, premiat si lectura obligatorie in scoli (P)

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timisoara propune spectatorilor o noua premiera: spectacolul „NIMIC”, in regia lui Balázs Attila, adaptare scenica de Orbán Enikö, dupa romanul omonim scris de Janne Teller. Evenimentul va avea loc marti, 29 iunie 2021, de la ora 20, in Gradina de vara a fostului cinematograf Arta, si ii va aduce in prim-plan pe cei mai tineri actori ai performantei trupe maghiare din Timisoara.


Romanul cu acelasi titlu al scriitoarei Janne Teller, aparut in anul 2000, a starnit mari controverse, a fost chiar interzis, ca apoi sa fie premiat si sa devina lectura obligatorie in scoli. Ce anume trebuie sa contina o scriere pentru a provoca intr-o  asemenea masura? Textul atinge intrebari fundamentale pentru  adolescenti, despre negocierea viziunilor asupra lumii, chestionarea conceptelor morale si experimentarea propriei puteri si neputinte.

In cele din urma, insa, toata lumea trebuie sa raspunda la intrebarea: ce este important in viata?

Noua productie a Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timisoara a fost o provocare atat pentru regizor, cat si pentru tinerii actori, iar rezultatul muncii lor are toate atuurile unei experiente teatrale remarcabile. In distribuţie ii regasim pe actorii Vadász Bernadett, Hegyi Kincső, Vajda Boróka, Czüvek Loránd, Lajter Márkó Ernesztó, Erdős Bálint, Barti Lehel András, Jancsó Előd, Lőrincz Rita. La realizarea spectacolului isi mai aduc contribuţia Iuliana Vilsan (scenografie si costume), Cári Tibor (muzica originala) si Dilmana Yordanova (videoproiectie).

Spectacolul se va desfasura cu respectarea normelor legale in vigoare cu privire la numarul de persoane care au acces in Gradina de vara Arta.

Urmatoarea reprezentatie va avea loc in data de 30.06.2021, la ora 20, in acelasi spatiu. Biletele sunt disponibile  la caseria teatrului sau online pe www.biletmaster.ro. (I.P.)

NOTA: Toate spectacolele Teatrului Maghiar de Stat ”Csiky Gergely”  sunt traduse in limba romana.

Foto: Petre Cojocaru

Leave a Reply