Meci nebun pe Arena Nationala, la EURO 2020! Campioana mondiala Franta, eliminata la penalty-uri de Elvetia, dupa ratarea lui Mbappe

Franta a fost eliminata de la Campionatul European de Fotbal, in ultimul meci gazduit de Arena Nationala din Bucuresti, care a fost si cel mai spectaculos, de pana acuma, al turneului. Elvetia a oferit una dintre cele mai mari surprize ale ultimelor campionate europene, eliminand campioana mondiala en-titre, care are in componenta fotbalisti a caror cota de piata depeseste un miliard de euro, dupa o partida care i-a tinut cu sufletul la gura pe suporterii din tribune.


Reprezentativa pregatita de Vladimir Petkovic a fost condusa cu 3-1, dar a reusit sa trimita partida in prelungiri, dupa golurile inscrise de Seferovic (min. 81) si Mario Gavranovic (min. 90).

Nu s-a marcat in cele 30 de minute de prelungiri, iar la final, vedeta de la PSG  care nu a confirmat la acest campionat european, Kylian Mbappe, a ratat lovitura de departajare si a spulberat sperantele campioanei mondiale de a merge mai departe. Scor final, 5-4 pentru elvetieni.

De altfel, Mbappe a fost neinspirat si in reprizele de prelungire, tragand pe langa poarta de la 17 metri, in minutul 109, ratand complet sutul din coltul careului mic, in minutul 110, iar apoi, in minutul 114, interpunandu-se pe traiectoria mingii trimise pe poarta de Giroud.

Se poate spune ca selectionerul Didier Deschamps a ales gresit ordinea executantilor loviturilor de la 11 metri, expunandu-l pe Mbappe, care a parut afectat in timpul jocului de nereusitele sale, prin desemnarea sa ca al cincilea executant, iar starul lui PSG a capotat.

La meciul de pe Arena Nationala au fost prezenti si presedintele UEFA, Aleksander Ceferin, dar si ministrul delegat al Sportului in Franta, Roxana Maracineanu.

Observator UEFA pentru arbitri a fost grecul Kyros Vassaras, nimeni altul decat presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor din Romania.

Au evoluat urmatoarele echipe:

Franta: Lloris – Varane, Lenglet (Coman ’46 /Thuram ‘111), Kimpembe – Pavard, Pogba, Kanté, Rabiot – Griezmann (Sissoko ’87) – Benzema (Giroud ’93), Mbappé. Selectioner: Didier Deschamps

Elvetia: Sommer – Elvedi, Akanji, R. Rodriguez (Mehmedi ’87)- Widmer (Mbabu ’74), Freuler, Xhaka, Zuber (Fassnacht ’80) – Shaqiri (Gavranovic ’74), Embolo (Vargas ’80) – Seferovic (Schar ’97). Selectioner: Vladimir Petkovic

Arbitru a fost argentinianul Fernando Andres Rapallini, ajutat de conationalii sai Juan Pablo Belatti si Diego Yamil Bonfa. Rezerva a fost polonezul Bartosz Frankowski.Arbitri pentru sistemul VAR au fost spaniolii Juan Martínez Munuera, Alejandro Hernández si Iñigo Prieto si italianul Massimiliano Irrati.

In sferturile de finala, Elvetia va evolua contra Spaniei, care a eliminat Croatia, scor 5-3.

De remarcat ca spectatorii din Arena Nationala, care a fost deschisa fanilor celor doua echipe doat la jumatate din capacitate, au apreciat spectacolul din teren si au facut si ei spectacol in tribune, prin valuri mexicane si au scandat de cateva ori ”Romania! Romania!”. (Carla Radulescu)

Leave a Reply