Contrabandist cu Audi urmarit de politisti in orasul Vicovu de Sus, coliziune cu un microbuz din Ucraina. Patru persoane au fost ranite. Tigari de peste 150.000 de lei abandonate in masina

Incident grav, azi dimineata, in jurul orei 6, pe o sosea din orasul Vicovu de Sus, judetul Suceava, in timpul desfasurarii unei actiuni pe linia combaterii contrabandei cu tigari. Aflati intr-un filtru pe “drumul tigarilor”, politistii de frontiera din cadrul Sectoarelor Politiei de Frontiera Brodina si Vicovu de Sus, in cooperare cu lucratori ai Politiei Orasului Vicovu de Sus, au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control a unui autoturism marca Audi.


Soferul nu a oprit la semnalele regulamentare si nici la somatiile politistilor de frontiera, continuandu-si deplasarea in mare viteza, motiv pentru care politistii au pornit in urmarirea in trafic a autoturismului.

Din cauza vitezei, intr-o intersectie aglomerata din Vicovu de Sus, autoturismul marca Audi a intrat in coliziune cu un microbuz inmatriculat in Ucraina. In momentul in care politistii de frontiera au ajuns la fata locului, soferul autoturismului abandonase masina, reusind sa fuga printre locuintele din zona.

In urma impactului, patru persoane (toti barbati, trei dintre ei cu dubla cetatenie romana si ucraineana) aflate in microbuz au fost ranite usor. S-a solicitat prezenta unei ambulante, iar celor patru persoane le-au fost acordate ingrijiri medicale. Ulterior, acestea au refuzat transportul la spital, considerand ca se afla in afara oricarui pericol.

Marfa si autoturismul au fost transportate la sediul Politiei de Frontiera unde, in urma inventarierii, s-a constatat ca este vorba despre 12.840 pachete cu tigari, in valoare totala de 150.228 lei. Totodata, autoturismul Audi, in valoare de aproximativ 20.000 de lei, a fost retinut in vederea continuarii cercetarilor.

Politistii de frontiera fac in continuare cercetari pentru depistarea tuturor persoanelor implicate si tragerea la raspundere a acestora, urmand ca la final sa fie luate masurile legale ce se impun. Cercetarile sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Radauti. Sa mai spunem ca, tot ieri, Politistii de frontiera de la Sectorul Politiei de Frontiera  Brodina au descoperit, in apeopierea granitei cu Ucraina, ascunse in vegetatia inalta, 24 de colete cu tigari, in valoare de 140.166 lei. (V.E.)

Leave a Reply