Strandul Tineretului revine in atentia Consiliului Local Timisoara! Pe cele 7 hectare de teren luate in concesiune, omul de afaceri Nicu Gavra a construit piscina Arena Aquasport si cam atat

Consiliul Local Timisoara e cu ochii pe strandul Tineretului. Se doreste valorificarea lui, repunerea pe harta obiectivelor de agrement ale Timisoarei. Strandul Tineretului, unul dintre cele mai vechi din orasul de pe Bega, a bucurat generatii de timisoreni. Pana dupa 1990. Terenul de 74.000 metri patrati apartine municipalitatii.


“In anul 2004 a fost incheiat un contract de concesionare pe o perioada de 30 de ani. Acum sunt acolo doua constructii.  Intabulate? Ce facem cu acest teren domeniu public? Ce facem si cu Termalul nostru?”, a pus problema consilierul Lucian Caldararu, in plenul CLT.

Acesta a solicitat raspuns scris din partea Departamentului juridic privind extrasul CF si situatia contractului. Impreuna cu colegii din Comisia 2 Administrarea Domeniului Public si Privat, cu viceprimarul Cosmin Tabara, insotiti de Politia Locala, vor face o deplasare la obiective, a spus acesta, in interpelarea primarului urbei, Dominic Fritz.

Concesionarea pe o durata de 30 de ani a strandului Tineretului din Timisoara, in aprilie 2004, catre firma S&M Conect SRL, unde omul de afaceri Nicolae Gavra detine 50% din actiuni, a starnit un adevarat scandal mediatic.

In perioada in care fostul primar Gheorghe Ciuhandu studia atent cererea de concesiune formulata de Nicu Gavra, fostul patron al retelei de cablu Analog si al postului de televiziune cu aceeasi denumire, milionarul promitea ca acolo se va contrui o baza de agrement ultramoderna, care va fi pusa la dispozitia timisorenilor.

In schimb, dupa 17 ani, pe terenul cu potential imobiliar de la marginea orasului a fost construita doar o piscina de 50 metri lungime, Arena Aquasport, cu sala de fitness si o alta sala multifunctionala pentru aerobic, si cam atat. In afara de terenul afectat de aceasta constructie, celelalte hectare au fost lasate in paragina, omul de afaceri refuzand sa investeasca pana cand nu va primi asigurarea ca Primaria Timisoara va fi de acord sa-i prelungeasca contractul de concesiune. (L.K.)

Leave a Reply