Bilantul exploziei de la Rafinaria Petromidia: un mort si cinci raniti. “Se putea produce o catastrofa!”, a declarat ministrul Lucian Bode

O explozie s-a produs vineri, in jurul oreo 12,15, la Rafinaria Petromidia din Navodari, operata de Rompetrol, la instalatia de producere a motorinei, urmata de un incendiu stins dupa aproape trei ore. Incidentul s-a soldat cu moartea unui angajat si ranirea altor cinci. Doi dintre acestia, cu arsuri, au fost transportati la spitale din Bucuresti. Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Dobrogea, Anamaria Stoica, victimele au varste cuprinse intre 30 si 50 de ani.


Primele informatii indica faptul ca explozia a fost provocata de o conducta fisurata.

Autoritatile au emis un mesaj Ro-Alert si au facut apel la oameni sa evite zona, sa inchida geamurile si sa nu se expuna la fum, acesta fiind toxic.

In aproximativ 8 minute de la primirea apelului, pompierii au ajuns la fata locului si au constatat ca incendiul se manifesta cu flacara deschisa si degajari mari de fum. Imediat de la primirea apelului, in vederea optimizarii misiunii de raspuns, la nivelul judetului a fost activat Planul Rosu de Interventie care presupune suplimentarea resurselor medicale la fata locului. Prioritatea echipajelor de interventie a reprezentat-o cautarea si salvarea persoanelor surprinse in acest incident.

Incendiul de la rafinaria Petromidia, din Navodari, a fost lichidat in jurul orei 15, a declarat, vineri, ministrul de Interne, Lucian Bode. Lucian Bode a declarat ca incendiul a fost stins in jurul orei 15. Ministrul de Interne a mai spus ca daca interventia pompierilor nu era prompta, „se putea produce o catastrofa”. Persoana decedata are 32 de ani, au transmis autoritatile. In zona de productie a rafinariei lucreaza circa 150 de persoane, toate fiind evacuate. (V.E.)

Leave a Reply