Traficanti de droguri pe filiera Spania din Arad, saltati de mascatii de la DCCO! La perchezitii s-au descoperit si bancnote de 50 euro falsificate

Procurorii DIICOT – Structura Centrala, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate, au efectuat, astazi, 13 iulie, un numar de 13 perchezitii domiciliare, pe raza municipiului Bucuresti si a judetului Arad, la locuintele unor persoane suspectate de savarsirea infractiunii de trafic de droguri de risc si mare risc.


In cauza s-a retinut faptul ca, mai multe persoane au introdus in tara droguri provenite din Spania, in vederea comercializarii.

In urma perchezitiilor, au fost descoperite si ridicate cantitati de droguri, bancnote despre care exista indicii ca ar fi contrafacute, bijuterii de lux, dar si importante sume de bani, cu privire la care exista suspiciuni ca ar proveni din vanzarea de droguri. La sediul DIICOT – Structura Centrala vor fi conduse, in vederea audierii, un numar de 4 persoane.

Actiunea a fost efectuata, dupa ce la data de 01.06.2021, procurorii DIICOT – Structura Centrala impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul DCCO – Serviciul Antidrog au efectuat o actiune de prindere in flagrant a unui inculpat, in timp ce detinea asupra sa cantitatea de aproximativ 6 kilograme de cannabis.

La data de 02.06.2021, procurorii DIICOT – Structura Centrala au dispus retinerea pe o perioada de 24 de ore a inculpatului, iar, ulterior, Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea preventiva a acestuia, pentru o perioada de 30 de zile.

Actiunea se desfasoara cu sprijinul Serviciului pentru Interventii si Actiuni Speciale, si al ofiterilor de politie judiciara din cadrul BCCO Oradea si Brasov.

De asemenea, la perchezitii sunt angrenate efective ale Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane si ale Inspectoratului General de Aviatie al MAI.

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directiei Operatiuni Speciale. (I.P.)

 

Leave a Reply