Jurnalistii din Timisoara ii cer primarului Dominic Fritz sa arate ca nu are nimic de ascuns si sa-si dovedeasca domiciliul si studiile

Cateva redactii de ziar din Timisoara s-au asociat intr-un demers investigativ public si-i cer primarului Dominic Fritz sa puna capat suspiciunilor legate de resedinta si studiile sale si sa publice actele doveditoare, asa cum s-a decis, recent, prin votul consilierilor locali.


Astfel, intr-o scrisoare deschisa semnata de trei redactii locale si de corepondentul in teritoriu al ziarului Cotidianul, primarul german al Timisoarei este rugat, cu respect si decenta, sa dea curs hotararii de consiliu local si sa-si publice actele personale care-i atesta domiciliul si studiile.

Reproduce integral mesajul cuprins in scrisoarea deschisa:

“Stimate domn primar, Dominic Fritz,

Generam un demers public, in numele cititorilor nostri, in speranta ca veti intelege limpede, fara suspiciuni legate de vectori de manipulare politica, prin care va rugam sa aratati ca nu aveti nimic de ascuns, in niciun tip de manifestare publica, fata de timisorenii care v-au votat anul trecut. In sedinta CLT de marti, 13 iulie 2021, in care s-a votat HCL prin care s-a decis publicarea unor documente legate de alesii locali (dovada domiciliului si a diplomelor de studii) ati afirmat: ”Niciun cetatean al Timisoarei nu mi-a cerut asa ceva”. Consilierii locali sunt, si ei, cetateni ai Timisoarei.

Acum, cu respect si decenta, fara niciun amestec politic, va rugam, in numele cititorilor nostri, cetateni ai Timisoarei, sa aratati ca nu aveti niciun motiv de reticenta fata de demersul public, plecand de la premisa ca nu aveti nimic de ascuns.

In acest fel, cu siguranta, veti reusi sa puneti capat unui imens val de rumori, de care nimeni nu se poate bucura: nici dumneavoastra, ca persoana, nici institutia publica pe care o reprezentati, Primaria Timisoara, nici cetatenii. Va considerati un promotor al transparentei si al onestitatii, ati castigat alegerile cu aceste idei nobile, asadar nu ati avea motive de reticenta fata de cererea de a va arata transparent prin publicarea documentelor cerute.

Sunteti invingatorul din alegerile locale de anul trecut, din septembrie, iar aura invingatorului cere atitudini pe masura intensitatii sale. Speram ca veti pune punct tensiunilor legate de publicarea documentelor cerute de HCL, mai exact, dovada domiciliului si a studiilor, si ca le veti face publice.

Noi, nu doar ca jurnalisti, ci in calitatea de cetateni ai Timisoarei, alaturi de cititorii nostri (intre care se regasesc o multime de alegatori care v-au votat), va solicitam, cu cea mai buna intentie privind imaginea primarului Dominic Fritz, dar si a Timisoarei, sa faceti publice cele ce vi s-au cerut, aplanand astfel orice subiect spinos sau tensionat.

Asigurandu-va de intreaga noastra consideratie,

Redactiile: ”Ziua de Vest”, ”Opinia Timisoarei”, ”Banatul Azi” si Sergiu Miat, biroul de presa ”Cotidianul” Timisoara.” (I.P.)

 

One thought on “Jurnalistii din Timisoara ii cer primarului Dominic Fritz sa arate ca nu are nimic de ascuns si sa-si dovedeasca domiciliul si studiile

Leave a Reply