Gala de deschidere a festivalului de film “Ceau, Cinema!” de la Timisoara. Actrita Ioana Bugarin si regizorul Bogdan Theodor Olteanu au participat la vizionarea filmului “Mia isi rateaza razbunarea”

Iubitorii de film au fost, ieri seara, de la ora 22, la deschiderea Festivalului de buzunar “Ceau, Cinema”, unii cu proba de test, altii testati pe loc. Inainte de a rula prima productie romaneasca 2020, pe scena au fost invitati regizorul peliculei amintite mai sus, Bogdan Theodor Olteanu, care s-a declarat “onorat” de ocazia prezentei la Timisoara, precum si interpreta rolului principal, tanara actrita Ioana Bugarin, originara din urbea de pe Bega.


Aceasta si-a exprimat bucuria si emotia de a fi acasa, alaturi de timisorenii ei, cu acest prilej. De remarcat ca este prima proiectie fizica a filmului in Romania.

Filmul “Mia isi rateaza razbunarea” este povestea unei tinere din zilele noastre, care, ca multe alte fete, trec prin experienta unei relatii pasionale din care nu lipseste violenta si dilema eroinei de a mai continua relatia cu iubitul sau nu.

Compromisul este contraponderat de prejudecati sociale si dorinta de razbunare a neincrederii partenerului violent. Pentru ca a fost palmuita de iubitul gelos, fara sa-l fi inselat, Mia cauta un partener ocazional cu care sa se filmeze in timp ce face dragoste.

Limbajul personajelor este, pe alocuri, vulgar, nerecomandat minorilor, dar regizorul a preferat un story fara perdeaua pudismului.

Chiar daca, la un moment dat, a inceput furtuna, spre final, in buna parte publicul a ramas. Editia a VIII-a a festivalului de film Ceau Cinema se desfasoara, pana duminica, 18 iulie, pe doua sectiuni: competitie si proiectie speciala, atat lungmetraje, cat si documentare, care pot fi vazute la Gradina de vara sau in sala Capitol, daca vremea va fi neprielnica, respectiv la Faber.

Programul contine si productii animate pentru cei mici, atelier de desenat ilustratii cu viitorul cinematograf Studio, sesiuni de discutii cu invitatii.

Dintre cele 15 filme, 12 sunt romanesti si o coproductie Romania, Germania, Austria, “Lemnul”, documentar prezentat cu sprijinul Centrului Cultural German.

De asemenea, Centrul Cultural Francez a ajutat la aducerea a trei filme din Franta. Cu actrita Ioana Bugarin, timisorenii cinefili,iubitori de film pot avea ocazia sa dialogheze si dupa proiectia filmului “Otto Barbarul” regizat de Ruxandra Ghitescu, precum si cu Anda Ionescu, producator.

Filmul va rula sambata, la Gradina de vara Capitol. La Faber, va fi organizata si o Seara punk cu muzica si film Warm -Up Swamp cu Mr.H. De interes este si seara cu filme banatene, Swamp City, o productie 2021, documentar regizat de Bogdan Puslenghea si Ovidiu Zimcea, invitati duminica, la ora 22. (L.K.)

 

Leave a Reply