Cersetorii si homelessii din Timisoara, in vizorul Politiei Locale! Cetatenii, sfatuiti sa nu le mai ofere bani, pentru ca astfel ii mentin in strada

Politistii locali continua actiunile de combatere a cersetoriei – 359 de astfel de persoane preluate din strada si sute de pliante informative impartite cetatenilor


Politistii locali actioneaza, in continuare, pentru depistarea si luarea masurilor legale, conform atributiilor, in cazul persoanelor care apeleaza la mila publicului si a oamenilor strazii de pe raza municipiului Timisoara.

De la inceputul acestui an, pana la mijlocul lui iulie, pe strazile orasului, au fost depistate un numar de 343 persoane din aceste categorii, din care 318 adulti si 25 minori.

De asemenea, in ultima saptamana, politistii locali au depistat 16 cersetori, care, in mod repetat au fost preluati din strada si dusi la adapostul de la Padurea Verde.

Acestia au fost depistati pe str. Take Ionescu, Piata Victoriei, Piata Libertatii, Catedrala Mitropolitana, str. Miresei – C. Aradului, Calea Sagului, C-tin Brancoveanu – 16 Decembrie, Piata Huniade, M. Kogalniceanu – Simion Barnutiu, Alba Iulia, C. Martirilor – Liviu Rebreanu, Piata Badea Cartan, E. Rizea, T. Vladimirescu, Telegrafului, V. Alecsandri, Republicii – Gara de Nord.

Cetatenii care observa cersetori sau oameni ai strazii pot semnala aceste situatii la numerele noastre de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 – Dispecerat, iar un echipaj se va deplasa pentru preluarea acestora.

Aceasta activitate este una dificila deoarece persoanele in cauza nu pot fi obligate sa ramana in centre, iar aplicarea de sanctiuni nu are efect, acestea neavand veniturile necesare sa plateasca. Majoritatea celor aflati in astfel de situatii provin din alte orase ale tarii si vin in Timisoara unde primesc mai multi bani.

Pentru a preveni astfel de fapte, politistii locali actioneaza cu toate mijloacele. Pe langa actiunile de preluare din strada a cersetorilor, acestia impart pliante informative cetatenilor prin care ii sfatuiesc sa nu le ofere bani acestor persoane deoarece in acest fel ii mentin in strada.

Actiunile de impartire a pliantelor au loc atat in intersectii, in zonele centrale, pe malurile Begai, cat si pe mijloacele de transport in comun si in statiile acestora. (Politia Locala Timisoara – Biroul Comunicare, Registratura si Evidenta Operativa)

Leave a Reply