Dosarul scandalului de la varful fotbalului din Timis, redeschis la procurori. Judecatoria Timisoara a decis completarea urmaririi penale

Judecatoria Timisoara a pronuntat, azi, in camera de consiliu, verdictul in dosarul 9011/325/2021, in care fostul politist Nicusor Tanasoglu a facut plangere impotriva solutiei de clasare dispusa de Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara in asa-zisul scandal al fotbalului timisean.


Mai exact, fostul om al legii a contestat ordonanta emisa de procurorul Mihail Andreca, confirmata de prim-procurorul Pelmus Ciprian Ionut, prin care a clasat plangerea in care mai multe persoane de la varful fotbalului din judetul Timis erau acuzate de implicarea in fapte penale.

Este vorba despre Malac Romeo, presedintele Asociatiei Judfetene de Fotbal,Tiuch Lenuta, Tranca Ciprian Dan, Ghiciulescu Raul Constantin, Micsa Ioan Dorin, Velcota Pavel, Poclid Ionel, Bogdan Nicu Vasile, Plesa Nicolae si Harasim Constantin William – care au fost cercetati sub acuzatia ca ar fi “trucat” alegerile pentru functiile de conducere ale Asociatiei Judetene de Fotbal.

Dupa doua amanari de pronuntare succesive, astazi, Judecatoria Timisoara a decis ca, totusi, procurorii s-au pripit cand au clasat acest dosar si, in consecinta, vor fi nevoiti sa completeze urmarirea penala.

“Admite in parte plangerea formulata de petentul Tanasoglu Nicusor. Desfiinteaza in parte ordonanta de clasare emisa de Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, din data de 20.01.2021, in dosarul nr. 4369/P/2019, cu privire la savarsirea infractiunilor de : – Uz de fals prev. de art. 323 C.pen presupus savarsita de numitul Micsa Ioan Dorin. – Fals in inscrisuri sub semnatura privata prev. de art. 322 alin. 1 C.pen presupus savarsita de Bogdan Nicu Vasile. – Uz de fals prev. de art. 323 C.pen presupus savarsita de Plesa Nicolae Adrian.

Trimite cauza procurorului in vederea completarii urmaririi penale. In baza art. 276 alin. 6 Cpp obliga petentul Tanasoglu Nicusor la plata sumei de 1000 de lei catre fiecare dintre intimatii Poclid Ionel, Tranca Ciprian Dan si Malac Romeo”, se mentioneaza in Hotararea  2078/2021, pronuntata in 21.07.2021, care este definitiva.

Reamintim ca, in motivarea clasarii, procurorul Mihail Andreca recunoaste ca a descoperit anumite falsuri in documentele depuse de parti la alegerile AJF, insa ca aceste infractiuni nu ar fi fost savarsite cu forma de vinovatie prevazuta de legea penala. Urmeaza ca procurorii sa analizeze mai profund actele aflate la dosarul penal nr. 4369/P/2019 si sa dispuna in consecinta. (G.I.)
Leave a Reply