Dosarul scandalului de la varful fotbalului din Timis, redeschis la procurori. Judecatoria Timisoara a decis completarea urmaririi penale

Judecatoria Timisoara a pronuntat, azi, in camera de consiliu, verdictul in dosarul 9011/325/2021, in care fostul politist Nicusor Tanasoglu a facut plangere impotriva solutiei de clasare dispusa de Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara in asa-zisul scandal al fotbalului timisean.


Mai exact, fostul om al legii a contestat ordonanta emisa de procurorul Mihail Andreca, confirmata de prim-procurorul Pelmus Ciprian Ionut, prin care a clasat plangerea in care mai multe persoane de la varful fotbalului din judetul Timis erau acuzate de implicarea in fapte penale.

Este vorba despre Malac Romeo, presedintele Asociatiei Judfetene de Fotbal,Tiuch Lenuta, Tranca Ciprian Dan, Ghiciulescu Raul Constantin, Micsa Ioan Dorin, Velcota Pavel, Poclid Ionel, Bogdan Nicu Vasile, Plesa Nicolae si Harasim Constantin William – care au fost cercetati sub acuzatia ca ar fi “trucat” alegerile pentru functiile de conducere ale Asociatiei Judetene de Fotbal.

Dupa doua amanari de pronuntare succesive, astazi, Judecatoria Timisoara a decis ca, totusi, procurorii s-au pripit cand au clasat acest dosar si, in consecinta, vor fi nevoiti sa completeze urmarirea penala.

“Admite in parte plangerea formulata de petentul Tanasoglu Nicusor. Desfiinteaza in parte ordonanta de clasare emisa de Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, din data de 20.01.2021, in dosarul nr. 4369/P/2019, cu privire la savarsirea infractiunilor de : – Uz de fals prev. de art. 323 C.pen presupus savarsita de numitul Micsa Ioan Dorin. – Fals in inscrisuri sub semnatura privata prev. de art. 322 alin. 1 C.pen presupus savarsita de Bogdan Nicu Vasile. – Uz de fals prev. de art. 323 C.pen presupus savarsita de Plesa Nicolae Adrian.

Trimite cauza procurorului in vederea completarii urmaririi penale. In baza art. 276 alin. 6 Cpp obliga petentul Tanasoglu Nicusor la plata sumei de 1000 de lei catre fiecare dintre intimatii Poclid Ionel, Tranca Ciprian Dan si Malac Romeo”, se mentioneaza in Hotararea  2078/2021, pronuntata in 21.07.2021, care este definitiva.

Reamintim ca, in motivarea clasarii, procurorul Mihail Andreca recunoaste ca a descoperit anumite falsuri in documentele depuse de parti la alegerile AJF, insa ca aceste infractiuni nu ar fi fost savarsite cu forma de vinovatie prevazuta de legea penala. Urmeaza ca procurorii sa analizeze mai profund actele aflate la dosarul penal nr. 4369/P/2019 si sa dispuna in consecinta. (G.I.)

One thought on “Dosarul scandalului de la varful fotbalului din Timis, redeschis la procurori. Judecatoria Timisoara a decis completarea urmaririi penale

  1. E de notorietate că Andreca ăsta e un șpăgar și un porc ordinar ca mulți alții de altfel. Porcul ăsta împreună cu alți nenorociți ca el de la parchet și nu numai, cum ar fi, procuror Pelmuș Ciprian ,,un oltean împuțit de altfel” ,Cms. Blaj Doru și judecător Comaromi Nicolae, un alt alt nenorocit, au clasat domnule un dosar privind fraudarea examenului de specialitate la medici în 2017. Domnule, dacă poți crede să vezi de ce au fost în stare aceste putori corupte, m-am minunat când am citit pe un site din presă ce au putut face! Au refuzat domnule să incadreze pe șpagarii ăia nenorociți din comisia de examinare precum, Olariu Sorin și alții ca el, la infracțiuni cum ar fi luare de mită și altele infracțiuni, dovedite de medicul ălă în cauză, cu probe indubitabile, clare, care dovedeau frauda și mita. Derbedeii ăștia ce au făcut, au falsificat domne toate înregistrările depuse de medicul ăla la dosar, scoțând la transcriere probele care îi incriminau pe borfașii ăia din comisie, ca să-i salveze, atât de cinici și escroci au fost! Ce să mai vorbim de asemena lepre domne. Vă dați seama câtă șpagă au luat putorile astea corupte de la leprele alea corupte ca să-i salveze. Atât de nenorociți au fost că sau pretat la falsuri. Sârbele astea ar merita pentru așa ceva ca lumea să le dea în cap pe stradă la propriu, pentru pentru că trimit în spitalele din România cu premeditare niște criminali până la urmă, care nu știu meserie și care la rândul lor vor omorâ alți oameni! Doamne, maica domnului, câtă, nesimțire, tupeu și ticăloșie se ascunde în indivizii ăștia ca să facă așa ceva !!!

Leave a Reply