O avocata din Baroul Timis a fost sanctionata disciplinar, dupa ce un politist de la DIICOT s-a plans ca a fost ultragiat in timpul serviciului

Comisia de disciplina din cadrul Baroului Timis a finalizat cercetarea disciplinara a avocatei Carmen Obirsanu, care a fost declansata dupa ce un politist de la DIICOT s-a plans ca a fost ultragiat de intempestiva aparatoare de la Timisoara, care i-a adresat cuvinte jignitoare pe fondul unor discutii tensionate despre dosarul Caracal si a contractului in baza caruia Carmen Obirsanu a devenit aparatoarea uneia dintre familiile care-si plang fiicele disparute.


Membrii comisiei de disciplina au apreciat ca reclamatia judiciaristului se sustine, in conditiile in care acesta a redactat si depus la dosar o nota informativa in care a prezentat imprejurarile in care s-a produs incidentul verbal. 

Desi a fost invitata sa se prezinte la comisia de disciplina, Camen Obirsanu a refuzat sa-si sustina nevinovatia, motiv pentru care, in cele din urma, membrii comisiei au decis sa-i aplice sanctiunea “avertisment”. Nemultumita de verdict, avocata a anuntat ca-l va contesta in instanta de contencios-administrativ, intrucat, in opinia sa, nu poate fi sanctionata doar in baza unei note informative.

“Imi pare rau ca i-am votat pe cei trei colegi, cand au candidat pentru Comisia de disciplina din cadrul Baroului Timis, pentru ca acuma mi-am dat seama ca ei nu stiu carte. Cum sa spui ca nota informativa este un act administrativ, cu forta juridica? Inseamna ca toate notele informative ale celor care au colaborat cu Securitatea, inainte de ’89, sunt acte administrative, emise de autoritati publice, nu!? Dragi colegi, puneti mana pe carte, cautati unde e sediul materiei actului administrativ si cititi-l inca o data!”, ne-a declarat fosta judecatoare Carmen Obirsanu.

De cealalta parte, avocata Miruna Dacu, care face parte din Comisia de disciplina a Baroului Timis, spune ca s-a aplicat cea mai blanda sanctiune, chiar daca colega sa nu a dat curs invitatiei de a veni la comisie.

“Nu inteleg revolta doamnei Obirsanu, in conditiile in care a fost invitata sa vina, sa stea de vorba cu noi, si a refuzat. Practic, doamna Obirsanu nu si-a facut niciun fel de aparare in fata acuzatiilor acelui politist de la DIICOT. Este dreptul domniei sale de a contesta sanctiunea in instanta, noi am fost sesizati cu un caz de abatere disciplinara si ne-am facut doar datoria”, a precizat Miruna Dacu, fiica fostului judecator Cristian Dacu. Urmeaza ca instanta de contencios-administrativ sa se pronunte cu privire la temeiul legal care sta la baza sanctionarii avocatei Carmen Obirsanu. (G.I.)

UPDATE: Miruna Dacu ne-a atentionat ca, de fapt, Carmen Obirsanu s-a prezentat in fata comisiei, insa nu a intentionat nicio clipa sa se apere in fata acuzatiilor venite din partea politistului DIICOT. “Doamna avocat s-a prezentat la comisie si nu a contestat acuzatia. A venit si a povestit din dosarul de fond, cel cu Caracalul, mai mult decat sa se apere”. 

 

Leave a Reply