“Aripa” Citu din PNL a castigat alegerile interne si in Timis. Presedintele CJT, Alin Nica, l-a surclasat pe primarul Buziasului, Sorin Munteanu, cu scorul de 579 – 221 voturi

Inca un judet a fost adjudecat, sambata, 7 august, de “aripa” Citu, in detrimentul “aripii Orban”, in perspectiva confruntarii finale de la varful PNL din 25 septembrie.


Presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, liderul interimar al organizatiei liberale, a fost votat de 73% dintre colegii sai, celelalte voturi mergand catre contracandidatul sau, reprezentant al taberei “Orban”, Sorin Munteanu, primarul orasului Buzias. Scor final, 579 – 221 de voturi, alte zece buletine de vot fiind anulate.

De remarcat ca, dupa cele doua scandaluri de la alegerile pentru conducerea PNL Timisoara, peste 300 de membri cu drept de vot din tabara opusa lui Alin Nica, adica pro-Orban, au fost suspendati din partid, sub pretextul ca prin modul in care s-au manifestat au adus grave prejudicii de imagine PNL-ului, in general, si PNL Timis, in special.

„Astazi incepem un nou moment in filiala PNL Timis. Ne rupem de un trecut care ne-a dus spre esec si speram la un viitor care sa insemne prosperitate pentru oameni si proiecte concrete realizate in beneficiul lor. Vreau sa il felicit pe contracandidatul meu. Poate si va face parte din echipa cea mare a PNL Timis”, a declarat Alin Nica, dupa ce a fost anuntat rezultatul.

Noul presedinte spera ca, de acum incolo, PNL Timis sa fie observat la nivel national, doar din prisma „proiectelor pozitive”, iar scandalurile de la cele doua sedinte alegeri de la organizatia municipala Timisoara sa fie uitate.

Daca cu Sorin Munteanu nu exclude sa colaboreze pe viitor, despre deputatul Claudiu Chira, membru turbulent al taberei adverse, Alin Nica nu are aceeasi parere. „Ne despart foarte multe chestiuni. De numele sau se leaga evenimentele de trista amintire de pe 3 si 30 iulie. Nu cred ca isi va da demisia de onoare, ci noi vom fi nevoiti sa facem toate procedurile statutare (pentru excludere – n.r.)”.

Chira, de altfel, era si el printre contracandidatii lui Alin Nica, la inceputul zilei, insa acesta s-a retras si si-a aratat sustinerea fata de Munteanu.

De remarcat ca, pentru a-l sustine pe Alin Nica, la Timisoara au venit mai multi lideri nationali, printre care europarlamentarii Rares Bogdan si Gheorghe Falca, dar si Alin Gorghiu, Ben Oni Ardelean sau Marilen Pirtea. Ca o pata de culoare, in discursul sau, Falca nu a ezitat sa spuna ca, daca ar fi in deplinatatea fortelor sale fizice, si nu dupa peste 10 interventii chirurgicale, si-ar depune candidatura la functia de primar al Timisoarei. (Mara Ion)

Leave a Reply