PREMIERA. Un caine politist dresat special a depistat trei persoane infectate cu Covid-19, care tocmai “aterizasera” pe aeroportul din Sibiu

La zborul de pe ruta Madrid-Sibiu, de vineri seara, cainele de miros Covid al Politie Romane a semnalat trei pasageri ca fiind infectati cu virusul SARS-COV 2, informeaza IGPR.


Primul a fost plasat in izolare dupa ce, la testul rapid efectuat de personalul DSP, acesta a iesit pozitiv, fiind preluat de un echipaj SMURD si transportat la UPU Sibiu, pentru investigatii de specialitate si confirmare sau infirmare a bolii, conform sursei citate. De asemenea, acesta urmeaza a fi izolat la adresa declarata.

Persoana depistata pozitiv avea cele 2 doze de vaccin facute.

A doua persoana, semnalata de caine ca fiind infectata, a fost testata, insa rezultatul a fost negativ. Urmeaza ca aceasta sa intre in carantina 14 zile, cu recomandare de testare PCR in ziua 5, au comunicat politistii.

Cea de-a treia persoana semnalata de caine a prezentat documente de iesire din boala, din data din 17.07.2021.

Din toti cei 151 de calatori, 22 au fost plasati in carantina si unul singur in izolare. Motivele sunt fie legate de faptul ca unii nu aveau vaccinul facut, iar altii nu aveau teste.

Leave a Reply