Presedintele Camerei de Comert si Industrii din Atena, victima incendiilor devastatoare din Grecia. Konstantinos Michalos a fost gasit inconstient in fabrica sa din Krioneri, iar medicii nu i-au mai putut salva viata

Prima misiune a pompierilor romani care au plecat in Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor de vegetatie a inceput, duminica dimineata, in zona Spathari. In prima faza, sunt prezenti 35 de subofiteri, care incadreaza sase autospeciale de stingere cu apa si spuma si doua cisterne.


Lor li se alatura patru ofiteri romani, insarcinati cu dubla responsabilitate: coordonarea primului modul de interventie, respectiv mentinerea unei legaturi permanente cu ofiterul elen delegat in asistarea si buna desfasurare a intregii misiuni derulate de salvatorii romani, arata Departamentul pentru Situatii de Urgenta (DSU), pe pagina oficiala de Facebook. Potrivit sursei citate, schimbarea personalului operativ este planificata a fi efectuata la 6 ore.

Incendiile devasteaza Grecia de aproape o saptamana, exacerbate de temperaturile deosebit de ridicate si vantul puternic. In ajutorul pompierilor greci au venit echipaje din Ucraina, Romania, Cipru si Israel, iar Franta, Elvetia, Suedia si Croatia au trimis de asemenea avioane si elicoptere de interventie.

Pana in prezent, doua persoane si-au pierdut viata ca urmare a incendiilor devastatoare din Grecia, potrivit ultimului bilant, in timp ce sute de pompieri continua sa lupte cu flacarile.

Este vorba despre un voluntar in varsta de 38 de ani care a fost lovit de un stalp de electricitate in zona de nord a Atenei si de presedintele Camerei de Comert si Industrii a Atenei, Konstantinos Michalos, care a fost gasit, in stare de inconstienta, in fabrica sa din Krioneri. Potrivit unor surse medicale citate de Euronews, a fost transportat de urgenta la spital, unde medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viata si au declarat decesul.

De asemenea, doi voluntari care ajutau echipele de pompieri au fost spitalizati, aflandu-se in stare critica, potrivit presei elene. In total ar fi 18 persoane ranite, majoritatea cu probleme respiratorii sau arsuri minore. (G.G.)

Leave a Reply