Vaccinarea impotriva Covid-19 la domiciliu, adoptata si in Romania. VEZI cati bani vor primi medicii de familie pentru fiecare doza administrata

Guvernul a adoptat Ordonanta de Urgenta care reglementeaza vaccinarea impotriva Covid-19 de catre medicii de familie la domiciliul persoanei, precum si activitatea de vaccinare in ambulatoriile de specialitate. Guvernul a adoptat Ordonanta de Urgenta care reglementeaza vaccinarea impotriva Covid-19 de catre medicii de familie la domiciliul persoanei, precum si activitatea de vaccinare in ambulatoriile de specialitate.


Potrivit actului normativ, pentru activitatea de administrare a vaccinului impotriva Covid-19 de catre medicii de familie la domiciliul persoanei, validata ca serviciu de vaccinare in Registrul electronic national de vaccinare, potrivit schemei complete de vaccinare, tariful este de 60 de lei/inoculare.

Pentru administrarea vaccinului de catre medicii de specialitate in cadrul ambulatoriul de specialitate pentru specialitatile clinice, inclusiv ambulatoriul integrat al spitalelor, validata ca serviciu de vaccinare in Registrul electronic national de vaccinare, potrivit schemei complete de vaccinare, tariful este de 40 de lei/inoculare.

Tarifele includ si consultatia medicala, precum si raportarea si monitorizarea reactiilor adverse postvaccinale.

Am creat cadrul legal pentru ca un numar semnificativ de persoane sa poata fi imunizate de catre medicul de familie la domiciliu. Este o masura ce are drept scop stimularea vaccinarii si protectia cu precadere a persoanelor varstnice, nedeplasabile sau mai greu deplasabile. Pentru vaccinarea la domiciliu, am crescut tariful cu 50%, la 60 de lei/inoculare, de la 40 de lei/inoculare cat este la cabinet, diferenta menita sa acopere cheltuielile de deplasare.

De asemenea, pentru pacientii cu boli cronice poate incepe vaccinarea in ambulatoriile de specialitate, tocmai pentru a proteja mai bine acele persoane care au si cel mai mare risc de a se imbolnavi si a dezvolta complicatii in caz de infectie cu SARS-CoV-2”, a declarat ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila.

Cele doua masuri sunt prevazute a fi in vigoare pana la data de 31 martie 2022, termen pana la care a fost prelungita si activitatea de administrare a vaccinului de catre medicii de familie in cabinetele proprii pentru persoanele inscrise pe lista proprie, pentru cele care nu au un medic de familie sau pentru care medicul de familie nu asigura aceste servicii. (G.G.)

Leave a Reply