Primaria Timisoara, investitii de aproape 10 milioane de euro in sanatate. VEZI cum arata noul ansamblu de cladiri de la Spitalul „Victor Babes”, care a ajuns la un stadiu de realizare de 20%

Unul dintre cele mai importante proiecte in domeniul sanatatii, derulat in acest an de Primaria Timisoara, este constructia unui nou ansamblu de cladiri la Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes, care a ajuns la un stadiu de realizare de 20%.


Primaria Timisoara a alocat, in acest an, 45,2 milioane de lei pentru investitii in Sanatate, domeniu prioritar in politicile publice ale administratiei municipale.

Unul dintre obiectivele de investitii se afla la Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. V. Babes si presupune construirea unui nou ansamblu, format din trei cladiri.

Pentru extinderea si modernizarea ansamblului construit existent la Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. V. Babes, etapa I – extindere centru de recuperare medicala respiratorie – lucrarile in teren fiind incepute efectiv in decembrie 2020.

Pana in prezent au fost demolate mai multe corpuri de cladire: fanarie, grajd de animale, constructii anexa-depozit de carburanti, garaj, morga si au fost realizate noi lucrari de constructii. Corpul care exista ramane la nivel de parter, Corp A va avea un etaj si un etaj retras, iar Corpul B va fi tot la nivel de parter.

Se face astfel extinderea centrului de recuperare medicala respiratorie a Spitalului de Boli Infectioase prin realizarea a doua corpuri principale (A si B) articulate prin corpuri de legatura intre ele si cu constructia existenta.

Corpul A: la parter: accesul principal, hol -sala de asteptare cu grupuri sanitare, frontdesk de interfata cu vizitatorii si bolnavii, zona de cabinet investigatii si tratament, serviciu de internare / externare a pacientilor, legatura cu cladirea existenta; la etaj 1: saloane cu grupuri sanitare proprii si spatii medicale; la etaj 2: o sala de conferinta, o sala de curs si grupuri sanitare.

Corpul B (in regim arter), legat de corpul A, cuprinde spatii de kinetoterapie, hidroterapie, salina, aerosoli, sala de mese.

Rezulta urmatoarele spatii:

  • corp C2 (existent) – Parter – reabilitat cu suprafata 266,86 mp

  • corp A (nou) – P+2E- constructie noua cu suprafata de 1772 mp

  • corp B (nou) – Parter- constructie noua cu suprafata de 655 mp

Corpurile de cladire vor fi racordate prin holuri, iar circulatia pe verticala se va desfasura prin intermediul a 2 case de scara si 3 lifturi.

„Spitalul Victor Babes a fost intotdeauna considerat un fel de Cenusareasa a retelei spitalicesti din Timisoara. In ultimii doi ani am realizat cu totii ce important este sa avem o retea sanitara moderna, capabila sa faca fata tuturor provocarilor.

De aceea, am alocat sume importante de bani in acest an pentru investitii in domeniul sanatatii si vom continua aceste investitii si in anii care urmeaza. In paralel, lucram si la cel mai important proiect in acest domeniu de decenii incoace, constructia unui nou campus medical, la periferia Timisoarei, prin PNRR”, a declarat primarul Timisoarei, Dominic Fritz.

In cadrul noului ansamblu de la Spitalul Dr. Victor Babes se vor construi 13 de saloane, 2 saloane de studii clinice, 5 cabinete medicale, sala de conferinte cu o capacitate de 50 de persoane, sala de curs pentru 70 de persoane, sali de kinetoterapie, aerosoli, salina, sauna, spatii cu destinatii speciale.

Valoarea totala a investitiei: 37 milioane lei (37.555.173 lei), inclusiv TVA. Durata: 24 luni. In prezent, stadiul de realizare a lucrarilor este de 20%. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

 

Leave a Reply