Coalitia s-a RUPT! In aceasta dimineata, cei sase ministri ai USR PLUS si-au depus demisiile la Secretariatul General al Guvernului

Ministrii USR PLUS au inceput sa soseasca la Guvern, marti dimineata, pentru a-si depune demisiile, masura anuntata, luni seara, de copresedintele aliantei Dan Barna.


Prima a venit Ioana Mihaila, ministrul Sanatatii. A fost urmata de vicepremierul Dan Barna si ministrul Economiei, Claudiu Nasui. Mai tarziu au ajuns si ministrul Transporturilor, Catalin Drula, si cel al Fondurilor europene, Cristian Ghinea.

Dan Barna a anuntat ca ministrii USR PLUS vor veni la prima ora la Guvern pentru a-si depune demisiile semnate inca de aseara, in contextul crizei politice din coalitie.

“In aceasta dimineata am facut ceea ce am anuntat. Am inregistrat si depus demisiile, impreuna cu ministrii USR PLUS, la cabinetul premierului. Mergem mai departe”, arata un mesaj transmis de copresedintele USR PLUS Dan Barna, pe Facebook.

Ei au cerut plecarea premierului Florin Citu si, pentru ca acest lucru nu s-a intamplat, au depus o motiune de cenzura impreuna cu AUR.

„Am decis ca nu putem merge mai departe cu un premier care nu are un minim respect pentru adevar”, a spus Dan Barna, anuntand demisiile ministrilor USR PLUS.

„Prin aceste demisii se deschide calea venirii in Parlament pentru un vot de incredere. Fie PNL accepta ca USR PLUS e un partener serios si responsabil si atunci mergem mai departe, fie PNL decide sa functioneze pe model USL, PSD este alaturi acolo de Florin Citu”, a continuat Barna.

Premierul Florin Citu a spus ca cei de la USR PLUS s-au comportat ca niste copii rasfatati si ca au legitimat un partid extremist, folosind o „schema Dragnea”.

„Eu nu am vazut nimic, haideti sa vedem intai documentele si discutam”, a spus Florin Citu. „Sa vedem documentele intai, dar eu cred ca raul cel mai mare pentru Romania a fost facut atunci cand ei s-au asociat cu AUR, atunci a fost cel mai mare rau”, a adaugat Florin Citu, intrebat luni seara cum comenteaza retragerea ministrilor USR PLUS din guvern. (Mara Ion)

Leave a Reply