BREAKING! Viorel Hrebenciuc, ridicat de politisti si dus la penitenciar! Fosta eminenta cenusie a PSD, condamnat la 3 ani de inchisoare in dosarul licentei postului de televiziune Giga TV

Fosta eminenta cenusie a PSD, Viorel Hrebenciuc a fost ridicat de politisti marti si dus la penitenciar, unde va ispasi sentinta de 3 ani de inchisoare pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti in dosarul licentei postului Giga TV, potrivit unui comunicat al politiei. De asemenea, si fosta sefa a CNA, Laura Georgescu, a fost ridicata si condusa in spatele gratiilor, fiind condamnata la 4 ani si patru luni de inchisoare.


”Avand in vedere decizia instantei, astazi, 14.09. 2021, Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti – Serviciul Investigatii Criminale a pus in aplicare un mandat de executarea a pedepsei cu inchisoarea, emis pe numele unui barbat de 68 de ani. Cel in cauza este in custodia politistilor, urmand a fi incarcerat”, arata politistii bucuresteni.

Viorel Hrebenciuc (68 de ani) a fost condamnat definitiv marti de Curtea de Apel Bucuresti la 3 ani de inchisoare cu executare in dosarul Giga TV. In acelasi dosar, Laura Georgescu, fosta sefa a CNA, a fost condamnata la 4 ani si patru luni de inchisoare. Gheorghe Stefan Pinalti a primit o sentinta de 4 ani si sase luni inchisoare, iar Narcisa Iorga (fosta membra CNA) – 3 ani de inchisoare cu suspendare si obligatia de a efectua 120 de zile de munca neremunerata in folosul comunitatii la ADP Sector 2 sau ADP Sector 6.

Viorel Hrebenciuc a fost unul dintre cei mai influenti lideri PSD de la infiintarea partidului si pana la retragerea sa de pe prima scena a politicii. A fost vicepresedinte PSD din 1992 pana in 2004 si negociatorul-sef al partidului cu restul clasei politice. In anii ’90 a fost primar al Bacaului si prefect, precum si secretar general al Guvernului.

In acest dosar, Laura Georgescu este acuzata de doua infractiuni de abuz in serviciu, din care una in forma continuata (25 acte materiale) si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata (25 acte materiale).

Gheorghe Stefan, care controla Giga TV la data faptelor, este acuzat ca ar fi discutat cu Viorel Hrebenciuc sa intervina la CNA pentru obtinerea licentei postului Giga TV, care fusese retrasa la 17 septembrie 2013, dupa ce a incetat sa difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenta audiovizuala, mai mult de 96 de ore, pentru orice motive imputabile titularului.

Viorel Hrebenciuc este acuzat ca s-ar fi implicat in determinarea unor functionari din CNA pentru ca aceasta institutie sa revina asupra deciziei de retragere a licentei Giga TV.

Narcisa Iorga este cercetata pentru ca i-ar fi sugerat lui Gheorghe Stefan in ce mod se poate redobandi licenta Giga TV si la cine sa apeleze pentru asta, nominalizandu-l pe Viorel Hrebenciuc. (V.E.)

Leave a Reply