Inspectori antifrauda trimisi in judecata de DNA, dupa ce au primit spagi in cuantum de 1.500 de euro de la patronul unei firme controlate

Procurorii DNA Iasi au dispus trimiterea in judecata a doi inspectori antifrauda in cadrul Directiei Regionale Antifrauda Fiscala Suceava, cu atributii si pe raza judetului Iasi, care sunt acuzati de luare de mita, fals intelectual si abuz in serviciu.


Este vorba despre Alexandru Rebenciuc, aflat in arest la domiciliu, si Volf Alexandra Evelina, functionari publici care ar fi pretins diferite sume de bani de la administratorul unei societati comerciale, pe care au controlat-o, pentru a nu-i aplica sanctiuni.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut in esenta urmatoarea stare de fapt:

In perioada 12 mai 2021 – 30 iunie 2021, in calitatea mentionata mai sus, inculpatul Rebenciuc Alexandru ar fi pretins pentru sine si pentru colaboratoarea sa, inculpata Volf Alexandra Evelina, diferite sume de bani de la administratorul unei societati comerciale, pentru a nu-l penaliza pentru neregulile constatate cu ocazia efectuarii, de catre cei doi inspectori, a unor controale.

In contextul mentionat mai sus, pentru a favoriza societatea comerciala, cei doi inculpati ar fi inserat in cuprinsul proceselor verbale mentiuni nereale referitoare la neregulile identificate si nu au sesizat organele competente, consecinta fiind diminuarea semnificativa a obligatiilor fiscale datorate statului de catre societatea comerciala controlata.

Actionand in aceasta maniera a fost cauzat un prejudiciu bugetului de stat in valoare de 78.772 lei, reprezentand obligatiile fiscale ce ar fi trebuit calculate si impuse societatii controlate, suma cu care Agentia Nationala de Administrare Fiscala s-a constituit parte civila in cauza.

Pentru „ajutorul” oferit omului de afaceri, inculpatul Rebenciuc Alexandru ar fi primit, in mai multe transe, suma totala de 1.500 euro. In cauza s-au dispus masuri asiguratorii fata de cei doi inculpati.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Iasi cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Directiei Generale Anticoruptie si a Directiei de Operatiuni Speciale. (V.E.)

Leave a Reply