Slujbe religioase pentru detinuti! Penitenciarul Timisoara a scos la concurs un post vacant de preot ortodox hirotonit

Administratia Nationala a Penitenciarelor a scos la concurs, din sursa externa, un numar de 10 posturi vacante de preoti ortodocsi, care-si vor desfasura activitatea in cadrul sectoarelor de reintegrare sociala, din unitatile penitenciare.


Printre cele 10 inchisori care au nevoie de un preot ortodox se numara si Penitenciarul Timisoara, alaturi de penitenciarele din Aiud, Braila, Gherla, Giurgiu, Oradea, Vaslui, Targu Jiu, Braila – Trichilesti si penitenciarul de femei Ploiesti – Targsorul Nou.

Dosarele complete se depun la sediul unitatii vizate de candidat, in termen de 15 zile lucratoare de la data publicarii anuntului, adica pana la data de 07.10.2021, inclusiv, ora 16. In perioada de inscriere, candidatii isi pot depune dosarele in intervalul orar 08 – 16.

Conditiile specifice de ocupare a postului

  1. studii superioare, absolvite cu diploma de licenta sau echivalenta, emisa de institutii acreditate potrivit legii, in specializarea teologie pastorala;
  2. sa detina calitatea de preot ortodox hirotonit, cu minimum 2 ani vechime in activitatea pastorala;

III. respectarea prevederilor canonice cu privire la clerul din sistemul national de aparare si ordine publica;

  1. binecuvantarea din partea ierarhului titular al Arhiepiscopiei sau Episcopiei in teritoriul careia se afla unitatea penitenciara pentru care candideaza;
  2. sa nu fi fost sanctionat disciplinar in ultimii 5 ani;
  3. autorizatie de acces la informatii clasificate conform nivelului prevazut pentru post, specific fiecarei unitati.

Probele de concurs

  1. a) interviul;
  2. b) proba scrisa pentru examinarea cunostintelor specifice postului

Prima proba de concurs/examen se va desfasura dupa cel putin 45 de zile calendaristice de la data publicarii prezentului anunt, respectiv nu mai devreme de data de 01.11.2021. Modalitatea de sustinere a probei scrise se stabileste de catre comisia de concurs.

Mai multe informatii gasiti aici. (I.P.)

Leave a Reply