VIDEO PERCHEZITII! Filiera certificatelor de vaccinare false, pusa “pe butuci” de procurorii si politistii din Mehedinti. Pana in prezent au fost identificate 96 de persoane care au comandat documente contrafacute

O filiera a certificatelor de vaccinare false din vestul tarii a fost destructurata de politistii si procurorii din Mehedinti. Astfel, in cursul zilei de astazi, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Mehedinti efectueaza perchezitii la domiciliile a 64 de persoane din judetele Mehedinti, Dolj si Caras-Severin, suspectate ca au comandat documente falsificate.


Actiunea se deruleaza sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Mehedinti, in cauza fiind efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic si uz de fals”, transmit reprezentantii IPJ Mehedinti.

Din cercetari a reiesit ca, in perioada 15 mai – 25 iunie a.c., doi barbati, din municipiul Drobeta-Turnu Severin, angajati ai unei institutii publice, ar fi accesat, fara drept, o aplicatie informatica si ar fi modificat datele acesteia, prin suprascrierea documentelor de identificare ale unor persoane vaccinate impotriva Covid-19.

Astfel, pentru 96 de persoane, ar fi fost generate adeverinte de vaccinare false, care atesta, in mod nereal, ca au fost imunizate impotriva Covid-19.

Vor fi puse in executare 66 de mandate de aducere, pentru audieri si propunerea masurilor legale.

Activitatile sunt desfasurate cu sprijinul luptatorilor Serviciului pentru Actiuni Speciale Mehedinti, precum si al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Judetean Mehedinti si cu suportul Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Politiei Romane. (I.P.)

Leave a Reply