Profetul PANDEMIEI. Presedintele Pfizer anunta cand vom putea reveni la viata normala, care nu va mai fi la fel ca inainte

Directorul general si presedintele Pfizer, Albert Bourla, anticipeaza ca lumea va reveni la viata normala in decurs de un an, el adaugand ca probabil va fi necesara vaccinarea anuala impotriva Covid-19, relateaza CNBC.


“Intr-un an cred ca vom putea reveni la viata normala”, a spus Bourla intr-un interviu acordat emisiunii “This Week” de la ABC.

Revenirea la viata normala nu va fi fara conditii, a spus el: ”Nu cred ca acest lucru inseamna ca variantele nu vor continua sa vina si nu cred ca acest lucru inseamna ca ne vom putea trai viata fara vaccinari. Dar asta, din nou, ramane de vazut.”

Predictia lui Bourla despre momentul in care se va reveni la o viata normala este in concordanta cu cea a CEO-ului Moderna, Stéphane Bancel.

“Incepand de astazi, intr-un an, presupun”, a spus joi Bancel ziarului elvetian Neue Zuercher Zeitung, cand i s-a cerut o estimare. Bourla a sugerat ca este posibil sa fie nevoie de vaccinuri anuale impotriva coronavirusului.

”Cel mai probabil scenariu pentru mine este acela ca, deoarece virusul este raspandit in toata lumea, vor continua sa apara noi variante. De asemenea, vom avea vaccinuri care vor dura cel putin un an si cred ca cel mai probabil scenariu este vaccinarea anuala, dar nu stim cu adevarat, trebuie sa asteptam si sa vedem datele”, a spus Bourla.

Vineri, sefa Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din SUA, dr. Rochelle Walensky, a autorizat distribuirea de rapeluri ale vaccinului dezvoltat de Pfizer si BioNTech Covid-19 pentru cei aflati in medii profesionale si institutionale cu risc ridicat, o miscare care a anulat recomandarea mai restrictiva a unui grup consultativ de experti.

Walensky a aprobat distribuirea de rapeluri americanilor in varsta si adultilor cu afectiuni medicale preexistente la cel putin sase luni dupa prima lor serie de vaccinuri, in conformitate cu grupul consultativ.

Organizatia Mondiala a Sanatatii se opune puternic lansarii pe scara larga a rapelurilor, spunand ca natiunile mai bogate ar trebui sa ofere doze suplimentare tarilor cu rate minime de vaccinare.

Bourla a declarat duminica ca ”nu este corect sa decideti daca veti aproba sau nu rapeluri” pe alte criterii decat ”daca sunt necesare rapeluri”. (Sursa: News.ro)

Leave a Reply