PERCHEZITII. Macete, sabii si pistoale ridicate de procurorii DIICOT de la o grupare de traficanti de droguri din Satu Mare

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul SCCO Satu Mare, au efectuat, astazi, un numar de 30 de perchezitii domiciliare, pe raza judetelor Satu Mare si Bihor, intr-o cauza vizand destructurarea unui grup infractional organizat, specializat in savarsirea infractiunilor de trafic international de droguri de risc si mare risc si efectuarea de operatiuni cu substante susceptibile de a avea efecte psihoactive, fara drept.


In cauza s-a retinut faptul ca, liderul gruparii procura drogurile de pe teritoriul Olandei, prin intermediul unor firme de curierat, iar dupa ce le introducea in Romania, le comercializa prin intermediul unor dealeri pe raza judetului Satu Mare, inclusiv in zona liceelor, cu sume cuprinse intre 100 si 200 de lei/gram.

In urma perchezitiilor domiciliare, au fost ridicate si indisponibilizate 873 de grame de substanta pulverulenta de culoare maronie, 356 grame de substanta cristalina de culoare alba (mefedrona), 16 grindere, 8 cantare de precizie, sumele de 17.800 ron si 400 euro, 2 pistoale supuse autorizarii, o arma cu aer comprimat detinuta ilegal, 115 alice, 24 macete si 2 sabii.

Pe parcursul investigatiilor efectuate in cauza, organele de cercetare penala au efectuat si capturi intermediare de peste un kilogram de mefedrona.
La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Satu Mare, au fost conduse, in vederea audierii, un numar de 10 persoane.

Actiunea a fost efectuata ofiterilor de politie judiciara din cadrul BCCO Oradea, SCCO Maramures si SCCO Salaj, al lucratorilor de politie din cadrul IPJ Satu Mare si IPJ Bihor, al jandarmilor din cadrul Brigazii Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca si IJJ Satu Mare.

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale. (I.P.)

Leave a Reply