SEGREGARE! Dupa ora 20, Timisoara apartine doar persoanelor vaccinate sau testate. Carantina de noapte a fost extinsa pentru urmatoarele 14 zile

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Timis a actualizat, astazi, 30 septembrie, anexele cu restrictii impuse cetatenilor si societatilor comerciale din localitatile in care rata de infectare cu Covid-19 a trecut de cel putin 2 cazuri la mia de locuitori.


Cu aceasta ocazie, municipiul Timisoara, unde rata de infectare a ajuns, astazi, la 8,5 cazuri la mia de locuitori, a fost trecut pe anexa 1, care contine cele mai dure restrictii pandemice. Astfel, carantina de noapte, cu magazine inchise la ora 18 si limitarea deplasarilor dupa ora 20, pana la 05 dimineata, a fost extinsa pe toata perioada saptamanii, nu doar in weekend, insa de restrictiile de circulatie scapa persoanele vaccinate, daca au trecut 10 zile de la administrate ultimei doze de vaccin si detin un certificat verde.

Exceptiile, conform HCNSU 73/23.09.2021, nu se aplica si persoanelor testate negativ sau care au trecut prin boala. Pentru cei nevaccinati, deplasarile intre orele 20.00 si 05.00 se fac doar pentru motive bine-justificate, dovedite printr-o declaratie pe propria raspundere sau adeverinta de la angajator. Noile masuri se aplica de, vineri, 1 octombrie, si vor fi valabile 14 zile.

Iata modificarile din cele patru anexe ale restrictiilor pandemice din hotararea CJSU, de astazi:

Municipiul Timisoara, alaturi de UAT-urile Giroc, Parta, Remetea Mare, Sanmihaiu Roman au fost trecute pe anexa 1, cuprinzand UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 7,5/1000 de locuitori. Pentru Timisoara, scenariul activ se poate verifica oricand pe site-ul primariei, https://covid19.primariatm.ro/restrictii. Tot aici se pot vedea, masurile aplicate pentru fiecare anexa in parte.

  • UAT-urile Becicherecu Mic, Costeiu si Giulvaz au fost trecute pe anexa 2, cuprinzand UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 6/1000 de locuitori si mai mica de 7,5/1000 de locuitori.

  • UAT-urile Barna, Boldur, Carpinis, Foeni, Ghilad, Jebel, Liebling, Ciacova, Pesac, Pischia, Secas, Topolovatu Mare, Tormac, Belint, Sannicolau Mare au fost trecute pe anexa 3, cuprinzand UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 3/1000 de locuitori si mai mica de 6/1000 de locuitori.

  • UAT-urile Cenad si Fibis au fost trecute pe anexa 4, cuprinzand UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 2/1000 de locuitori si mai mica de 3/1000 de locuitori.

Va amintim ca, in localitatile de pe anexa 4, cele cu rate intre 2 si 3, exista doar limitari ale numarului de persoane la accesul in anumite spatii interioare si la evenimente.

La rate intre 3 si 6, adica pe anexa 3, accesul este permis, in aceleasi situatii, doar celor care prezinta certificat COVID-19 – vaccinati, testati sau care au trecut prin boala.

La rate de peste 6, pe anexa 2, se interzice accesul tuturor la majoritatea activitatilor cu public si in locatii precum restaurante sau sali de sport. In paralel, se introduce si carantina de noapte – doar in weekend la rate intre 6 si 7,5; toata saptamana, la rate de peste 7,5, adica pe anexa 1.

In fiecare caz, masurile se aplica pentru doua saptamani sau pana cand este depasit un prag care impune introducerea unor restrictii mai dure. Dupa cele 14 zile, are loc o reevaluare, iar daca nu se observa o scadere a ratei de infectare, interdictiile se prelungesc pentru alte doua saptamani. (G.G.)

Sursa foto: click

2 thoughts on “SEGREGARE! Dupa ora 20, Timisoara apartine doar persoanelor vaccinate sau testate. Carantina de noapte a fost extinsa pentru urmatoarele 14 zile

  1. Dar posibilitatea ca ”incidenta” sa scada nu este avuta in vedere?!!!
    V-ati sonat la capetele alea goale si nu puteti trai fara sa va hraniti cu ginduri negre.
    Gindurile negre va vor ucide ! Doamne ajuta !

  2. Se doreste segregarea si discriminarea pe principiul “divde et impera”.
    Fascisti si criminali!!!!!

Leave a Reply