Politistii se confrunta cu probleme la verificarea certificatelor verzi, din cauza lipsei dispozitivelor de scanare. Cu telefonul este interzis. Ce spune ministrul Bode

La doar cateva zile de la introducerea cerificatelor verzi si in Romania, politistii se confrunta cu probleme privind verificarea documentelor care permit accesul in restaurante, pe terase si in alte spatii rezervate doar vaccinatilor, din cauza lipsei dispozitivelor necesare.


Asta, in conditiile in care varianta in care codul QR era scanat cu telefonul mobil din dotare s-a dovedit a fi cat se poate de nelegala, iar piata este inundata de documente, folosite de nevaccinati, dar care apartin altor persoane.  

Ministrul de Interne Lucian Bode sustine ca Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anuntat ca, deocamdata, are disponibile doar 3.000 de dispozitive pentru verificarea certificatelor verzi, desi ar fi nevoie de 8.000.

Noi avem peste 3.000 de astfel de dispozitive, am facut un inventar de necesar la nivel national, sigur ca necesarul este undeva la 8.000 de bucati de astfel de dispozitive.

Trebuie sa analizam cu maxima atentie, nu se poate ca un judet sa solicite 30-40 de astfel de dispozitive si alt judet sa solicite 800, dimensiunea fiind sensibil egala a celor doua judete.

Facem o analiza si cu siguramta pe langa cele peste 3.000 pe care le avem, vom achizitiona si le vom distribui care structurile noaste”, a declarat, luni, Lucian Bode. (G.G.)

Leave a Reply