Un inspector Antifrauda trimis in judecata de procurorii DNA, fiind acuzat ca a luat o spaga de 1.000 de euro, si-a pus capat zilelor

Un inspector din cadrul Directiei Regionale Antifrauda Fiscala Suceava, cu atributii si pe raza judetului Iasi, nu a suportat umilinta anchetarii intr-un dosar de coruptie si a decis sa-si puna capat zilelor. Este vorba despre Alexandru Rebenciuc, inspector antifrauda la ANAF Suceava, care, in urma cu cateva zile, a fost gasit, de catre sotia sa, spanzurat intr-una dintre camerele locuintei familiale.


Sinuciderea finantistului bucovinean a survenit la doar 10 zile dupa ce DNA Iasi a anuntat ca l-a trimis in judecata pentru o mita de 1.500 de euro, precum si pentru alte doua fapte, de fals intelectual si abuz in serviciu, comise pentru a proteja o firma.

In 29 iulie 2021, DNA Iasi a emis un comunicat, in 29 iulie 2021, prin care a dat publicitatii retinerea, in ziua precedenta, a lui Alexandru Rebenciuc pentru ca ar fi pretins si primit 1.000 de euro pentru sine si alti 500 de euro pentru colaboratoarea lui, Alexandra Evelina Volf (fosta Hira), tot inspectoare antifrauda la ANAF Suceava.

“In contextul controlului fiscal desfasurat, pentru a favoriza societatea comerciala, inspectorul ar fi inserat mentiuni nereale referitoare la neregulile identificate si nu a sesizat organele competente, consecinta fiind diminuarea semnificativa a obligatiilor fiscale datorate statului de catre societatea comerciala controlata, cauzand un prejudiciu bugetului de stat in valoare de 78.772 lei”, au precizat procurorii in rechizitoriul trimis instantei.

Ulterior a fost trimis in judecata pentru luare de mita in forma continuata, fals intelectual in forma continuata si abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in timp ce colega sa a fost acuzata de fals intelectual in forma continuata si abuz in serviciu. (V.E.)

Leave a Reply