BREAKING NEWS. Guvernul Citu, trimis acasa cu 281 de voturi impotriva, un numar record de voturi pentru un premier postrevolutionar

Guvernul Florin Citu a cazut cu 281 voturi pentru, zero impotriva, potrivit numaratorii paralele A3. Motiunea de cenzura depusa de PSD si votata de USR-PLUS si AUR a fost adoptata. In Parlament au izbucnit aplauze furtunoase.


Printre cele mai savuroase declaratii politice enuntate de la tribuna parlamentului:

„E tarziu ca ne-a chemat domnul Orban la microfon. Nu mai putem aloca nicio secunda pe domnul premier Florin Citu, asa ca, la revedere!”, s-a exprimat, scurt si la subiect, George Simion, copresedintele AUR.

“Suntem aici si vom vota aceasta motiune de cenzura. Dupa 30 de ani, chiar ati fi putut fi superman, dar ati ales sa fiti un oarecare banal Florin Citu”, a plusat Dan Barna, vicepresedintele USR PLUS.

“Acest Guvern a mintit, a furat, a distrus Romania, a imprumutat milioane de euro, dar romanii sufera de foame si frig. Ati distrus Romania timp de 9 luni de zile. Votati la vedere. Trebuie sa salvam Romania de un guvern care a devenit un pericol pentru tara. Motiunea PSD va trece cu un scor istoric. Florine, superman, ai cazut in cap. Zboara acasa lin!”, a fost ironica a presedintelui PSD Marcel Ciolacu.

Presedintele Camerei Deputatilor, Ludovic Orban, a anuntat ca mandatul Guvernului Citu a incetat.

In acest caz, conform art.103, alin (1) din Constitutia Romaniei, presedintele Klaus Iohannis trebuie sa invite partidele parlamentare la Cotroceni pentru consultari in vederea desemnarii unui nou prim-ministru. Situatia se va complica. Pentru ca cei de la PSD au anuntat prin vocea presedintelui Marcel Ciolacu ca nu vor face nicio propunere. Social-democratii isi doresc alegeri anticipate.

Este posibil ca liderul de la Cotroceni sa incerce o noua desemnare a lui Florin Citu in functia de premier, dar asta doar dupa ce va propune un premier de sacrificiu, care sa nu primeasca votul de investitura in Parlament. (Mara Ion)

 

 

Leave a Reply