VIDEO Dealeri de cannabis care aprovizionau piata din Timisoara, prinsi in flagrant cu droguri recoltate dintr-o cultura outdoor din Caras-Severin

Procurorii DIICOT Caras-Severin, impreuna cu politisti ai Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Caras-Severin,  au dispus retinerea pe o perioada de 24 de ore a doua persoane, acuzate de savarsirea infractiunii de trafic de droguri de risc. Este vorba despre doi tineri, de 25 si 26 de ani, din Caras-Severin si Timis, care au fost prinsi in flagrant in momentul transportarii unor droguri de risc, recoltate dintr-o cultura outdoor.


In cauza s-a stabilit faptul ca, inculpatii si-ar fi procurat diferite instrumente de pe internet si au cultivat droguri de risc pe diferite terenuri neamenajate de pe raza judetului Caras-Severin, in scopul distribuirii acestora catre tineri consumatori de pe raza municipiului Timisoara cat si de pe raza judetului Caras-Severin, fie in mod direct, fie prin intermediari.

Cultura ”outdoor” era dotata cu sisteme de alimentare cu apa si dispozitive de prelucrare si uscare rapida a drogurilor, iar asupra plantelor erau utilizati fertilizatori destinati dezvoltarii rapide.

La data de 05.10.2021, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Caras-Severin impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul SCCO Caras-Severin au efectuat o actiune de prindere in flagrant a celor doi inculpati, in momentul recoltarii si transportarii plantelor de cannabis, in urma careia au fost identificate aproximativ 50 de plante de cannabis, in greutate totala de peste 160 kilograme.

In cursul zilei de astazi, cei doi inculpati vor fi prezentati Tribunalului Caras cu propunere de arestare preventiva, pentru o perioada de 30 de zile.

Actiunea a beneficiat de sprijinul lucratorilor din cadrul Compartimentului Cercetare Documentare din cadrul IJJ Caras-Severin, al jandarmilor din cadrul IJJ Caras-Severin si al lucratorilor de politie din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Caras-Severin. Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale. (V.E.)

Leave a Reply