Accesul studentilor in spatiile universitare din Timisoara, doar pe baza de certificat verde digital? VEZI solicitarea rectorilor adresata Guvernului

Consiliul National al Rectorilor (CNR) solicita Guvernului/ Parlamentului modificarea cadrului legislativ astfel incat accesul in spatiul universitar sa se faca doar pe baza certificatului verde digital, cu exceptia celor care au contraindicatii medicale.


Aceasta este una dintre solicitarile CNR, care s-a intrunit in sedinta de lucru in perioada 8 – 10 octombrie, la Brasov.

”Avand in vedere agenda reuniunii si subiectele complexe supuse dezbaterii, Consiliul National al Rectorilor a adoptat (…) masuri privind cresterea performantei si competitivitatii sistemului national de invatamant superior si cercetare stiintifica, precum si structura, respectiv modul de desfasurare a reuniunilor CNR”, se arata intr-un comunicat transmis Agerpres.

Potrivit sursei citate, CNR solicita Guvernului/ Parlamentului modificarea cadrului legislativ astfel incat accesul in spatiul universitar sa se faca pe baza certificatului verde digital, cu exceptia celor care au contraindicatii medicale.

Totodata, se cere ARACIS ca pana la data de 31 decembrie sa finalizeze evaluarea tuturor IOSUD-urilor care au depus dosarele de evaluare, inclusiv prin suplimentarea listei membrilor echipelor de evaluare.

CNR mai solicita Guvernului/ Parlamentului suplimentarea finantarii institutionale, avand in vedere impactul cresterii salariului minim de la data 1 ianuarie 2022 si cresterea preturilor la utilitati, dar si suplimentarea finantarii destinate sustinerii activitatii de cercetare in universitatile romanesti.

De asemenea, Consiliul National al Rectorilor propune Ministerului Educatiei constituirea unui grup de lucru care sa actualizeze Metodologia de finantare a cercetarii stiintifice universitare in institutiile de invatamant superior de stat si solicita transparentizarea tuturor datelor raportate de universitati pe baza carora se face finantarea acestora.

CNR mai solicita organizatiilor studentesti sa contribuie la actualizarea periodica a situatiei studentilor vaccinati din universitati. (I.P.)

Leave a Reply