Fara AMENZI! Politistul sindicalist Valer Kovacs le cere colegilor sai sa nu se transforme in “vanatori de nemascati”. “Sunteti politisti adevarati, nu sunteti slugile nimanui!”

Agentul Valer Kovacs, vicepresedintele regional al Sindicatului National al Politistilor DECUS, a reactionat dur pe Facebook, printr-un mesaj sfichiuitor, dupa ce, ieri, pe grupurile interne de whatsapp ale politistilor, sefii au transmis ordinul de amendare, fara numar, a persoanelor care nu poarta masca de protectie.


Instigarea la vanatoarea de “nemascati”, in detrimentul atributiilor de serviciu specifice ale oamenilor legii, l-a determinat pe politistul timisorean sa ia atitudine si sa le aminteasca agentilor din strada ca nu sunt slugile politicienilor vremelnici.

“Ce legatura avem noi cu medicina?! La sfarsit de pandemie doar noi cei din strada vom fi scuipati inca zece ani, de cetatenii romani pentru”amenzile la “masca”.

Sefii isi primesc stele pentru “merite deosebite” si obedienta. Lasati-i pe ei sa fie slugile partidelor vremelnice. Folositi-va creierul cu care sunteti cu totii inzestrati si nu actionati “la buton”.

Sunteti politisti adevarati, nu sunteti slugile nimanui. Demnitatea, onoarea, curajul trebuie sa ne defineasca pe toti indiferent de varsta sau experienta acumulata”, este mesajul sindicalist al incomodului politist banatean.

Dupa cum se poate vedea si in mesajul de whatsapp redirectionat catre presa, politistilor li se solicita, pe grupurile interne de comunicare, ca la sfarsitul actiunilor sa aiba “rezultate”, sub amenintarea voalata a analizei ulterioare. “In actiunile din week end, rog sa avem rezultate pe linia legii 55. Luni la sedinta facem analiza.” (G.I.)

Foto: arhiva

Leave a Reply