Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara “delibereaza” daca se impune redeschiderea dosarului penal in care viceprimarul Ruben Latcau a fost cercetat pentru conducere fara permis

Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara a ajuns, de cateva zile, in centrul atentiei publice locale, dupa ce SC Horticultura SA, una dintre societatile pe actiuni ale Primariei Timisoara, a solicitat procurorilor redeschiderea dosarului penal in care viceprimarul Ruben Latcau a fost cercetat pentru conducerea unui vehicul fara a poseda permis de conducere.


In sesizarea depusa la parchet de directorul general Andrei Dragila se mentioneza faptul ca Ruben Latcau ar fi incalcat obligatiile impuse de procuror – dupa ce anchetatorul a decis sa renunte la urmarirea penala si sa-l trimita pe tanarul edil la SC Horticultura SA pentru a executa 80 de ore de munca neremunerata in folosul comunitatii -, intrucat si-ar inceput executarea pedepsei dupa termenul limita de sase luni, totodata muncind mai putine ore decat se prevede in ordonanta parchetului.

Astfel, in conditiile in care ordonanta procurorului, in dosarul 8010/P/2018, a fost emisa in data de 21.10.2019, fiind comunicata inculpatului o zi mai tarziu, Ruben Latcau s-ar fi prezentat la SC Horticultura SA, pentru a incepe munca neremunerata in folosul comunitatii, doar in 26.05.2021. Deci, dupa mai bine de sapte luni. Ori, potrivit art. 318 din Codul de Procedura Penala, “daca inculpatul nu dovedeste indeplinirea obligatiilor in termen de 6 luni de la comunicarea ordonantei, procurorul revoca ordonanta. O noua renuntare la urmarirea penala nu mai este posibila in aceeasi cauza”.

Mai mult, directorul SC Horticultura SA acuza faptul ca Ruben Latcau ar fi efectuat doar 52 de ore de munca neremunerata, nu 80, cum ar fi dispus procurorul, neregula descoperita odata cu pensionarea fostei secretare si preluarea documentelor de la secretariat.

De altfel, la sesizarea depusa la parchet zilele trecute, Andrei Dragila a atasat si declaratiile colegilor de echipa ai viceprimarului Latcau, care confirma faptul ca edilul ar fi “fentat” executarea pedepsei.

“In raport de constatarile facute, in urma verificarilor efectuate la data de 07.10.2021, va rugam sa apreciati daca se impune ca numitul Latcau Ruben sa se prezinte la SC Horticultura SA pentru efectuarea in continuare a diferentei de 28 de ore de munca neremunerata in folosul comunitatii”, se mentioneaza in finalul sesizarii.

In replica la actiunea directorului general de la SC Horticultura SA, viceprimarul Ruben Latcau a declarat ca si-a efectuat toatele orele stabilite de procuror prin ordonanta de renuntare la urmarirea penala, dovada fiind adeverinta pe care ar fi primit-o de la agentul economic in discutie, pe care ar fi depus-o la parchet.

In opinia sa, aceasta actiune nu ar reprezenta altceva decat o razbunare din partea directorului Dragila, dupa ce a fost anuntat ca va fi schimbat si i s-a cerut demisia de la conducerea societatii.

Ramane de vazut daca procurorul va considera ca s-au incalcat termenii ordonantei de renuntare la urmarirea penala si va redeschide dosarul penal in care a fost cercetat Ruben Latcau, procedura care ar putea duce la suspendarea inginerului dela Continental din importanta demnitate publica in care a fost numit de USR. (G.I.)

 

Leave a Reply