Scandal la DSP Timis! Medic primar cu experienta in sananate publica, concediat in plina expansiune a valului 4 al pandemiei

Conducerea Directiei de Sanatate Publica a Judetului Timis a decis, in plina expansiune a valului 4 al pandemiei, sa-l concedieze pe unul dintre angajatii cu cea mai mare experienta in sanatate publica. Medicul primar Calin Muntean a fost anuntat ca, incepand cu data de 12.10.2021, contractul sau individual de munca inceteaza, iar eventuala contestatie o poate depune la Tribunalul Timis, Sectia Litigii de Munca.


Decizia directorului executiv Flavius Cioca (foto 2) are la baza un referat (nr.25573/11.10.2021), in care se propune ca, de a doua zi, din 12.10.2021, contractul de munca al medicului Calin Muntean sa inceteze de drept.

O “mazilire” aproape explicita, cata vreme in contractul de munca in discutie (nr. 42/162/258/02.07.2020) s-a prevazut durata “determinata, fara concurs, pe perioada starii de alerta, cu incetarea de drept a contractului individual de munca in cel mult 30 de zile de la data incetarii starii de alerta”.

Ulterior, printr-un act aditional (nr. 108/09.04.2021), actuala conducere a strecurat in contract si mentiunea “dar nu mai mult de 11 octombrie 2021”, care, la prima citire, pare un fel de premonitie a directorului Cioca. O profetie, care, nu s-a adeverit.

Starea de alerta a fost prelungita, valul 4 al pandemiei face ravagii in randul populatiei, Romaia fiind pe locul trei in lume la numarul de morti, deci, motive cat se poate de serioase ca medicii, specialistii in sanatate publica, sa fie mentinuti in functii, nu concediati. Insa, la DSP Timis, aceasta logica se pare ca nu functioneaza sau, dupa cum se discuta prin anumite birouri, directorul numit politic Flavius Cioca intentioneaza sa-si aduca “oamenii lui”.

Tot de astazi, au fost concediati Paul Avramut, inginer de mediu, care a dus in spate Compartimentul Avizare, in conditiile in care colegele sale au tot fost prin concedii, si Dana Spac, jurnalist, care s-a ocupat de redactarea si comunicarea de documnte, omul bun la toate pe perioada pandemiei.

“Cele trei contracte de munca au fost desfacute in baza unor referate mincinoase, de oportunitate, in care se spune ca institutia nu mai are nevoie de acesti angajati. Cum, Dumnezeule, sa nu ai nevoie de un medic primar, specialist in sananate publica, in cea mai neagra perioada a pandemiei. L-ai angajat in urma cu un an si jumatate, cand numarul de infectari era mult mai mic, iar acuma il dai afara ca fiind inutil?

Domnul doctor Muntean a fost prezent in vami, oriunde a fost nevoie, a inlocuit colegii cu probleme, un adevarat profesionist. Poate, de aceea, a devenit incomod pentru actuala conducere politica. Paul Avramut, de la Avizare, care a intocmit sute de avize de mediu, puz-uri, constructii, un post vulnerabil la tot felul de comisioane, dintr-o data devine persona non grata. Iar de Dana Spac, comunicatorul de 20 de ani al institutiei, iarasi, nu mai este nevoie, in aceasta perioada in care se emit zilnic rapoarte cu rata imbolnavirilor si numarul bolnavilor.

Foarte ciudata decizia conducerii, in conditiile in care alte 15 contractele incheiate pe perioada determinata au fost prelungite, cu exceptia celor 3. De asemenea, si cateva zeci de contracte de la Departamentul de supraveghere au fost prelungite”, ne-a dezvaluit unul dintre angajatii DSP Timis. Deocamdata, nu am reusit sa obtinem un punct de vedere de la directorul Flavius Cioca, fiindu-ne pusa la dispozitie doar decizia de concediere a medicului primar Calin Muntean, cu toate “argumentele” de legislatie aferente. Vom reveni… (G.I.)

 

Leave a Reply